Vrati se Časlave, prođe Mitrovdan bez tebe: Očajna porodica nestalog mladića iz Vranova

J. ILIĆ

08. 11. 2019. u 17:33

Врати се Чаславе, прође Митровдан без тебе: Очајна породица несталог младића из Вранова

Časlav Živojinović Foto: Privatna arhiva

Porodica mladića iz Vranova kod Smedereva, koji je nestao pre jedanaest dana, očajna što i dalje od njega nema ni traga. Živojinović sa sobom poneo samo tablet, mobilni i punjač. Odvezao se kolima koja je kupio uoči nestanka

PROŠLO je već jedanaest dana otkako je bez traga nestao Časlav Živojinović (24) iz Vranova kod Smedereva. Policija još nema nikakvih tragova, a tračak nade da je mladić živ porodici je dala informacija da se u noći njegovog nestanka, navodno, na interentu pojavio video-snimak Časlava i njegove devojke, koji je potom uklonjen.

Časlav je nestao 29. oktobra pre podne kada se od kuće odvezao plavim "fordom fokus", kupljenim nekoliko dana ranije. Automobil nije registrovan, a mladić nema vozačku dozvolu. Sva dokumenta je ostavio kod kuće. Poneo je tablet, mobilni telefon i džepni punjač. Prethodno je bivšoj devojci i drugu poslao poruke kojima se oprašta od njih.


PROČITAJTE JOŠ: Volim te, čuvaj se... Brate, danas se sve završava... Čuvaj mi moje... Ovo su potresne poruke kojima se Časlav oprostio od druga i devojke i - nestao! (FOTO)

Porodica danima čeka vesti, ali osim nekoliko dojava da je viđen, koje nisu odvele nikuda, drugih vesti nema.

Mladićevi prijatelji su ispričali porodici da sumnjaju da je Časlav u danu kada je nestao uveče na "Jutjubu" objavio snimak sa devojkom, koji je, inače, nastao ranije.

- Njegovi drugovi kažu da je ranije pričao da će taj snimak objaviti ako raskine sa devojkom. Snimak je, kako su nam rekli, stajao dva ili tri sata, i imao je 16.000 pregleda, pre nego što je obrisan - tvrdi stric Predrag, koji snimak nije video. - Policija je mogla na osnovu tog snimka da ga pronađe. Kad zovemo, samo kažu - nemamo novih saznanja.

U domu Živojinovića u Vranovu u petak je obeležen Mitrovdan, ali bez Časlava, koji je godinama bio domaćin slave. Ipak, očekuju ga, kao i svakoga dana od nestanka.

- Tu mu je tetka iz inostranstva. I sama bolesna, brine se i o našem bolesnom bratu, Časlavovom ocu. I ona mu poručuje da ga mnogo voli, da se vrati kući, i da će svi njegovi problemi biti rešeni - kaže stric Petar.

Stric je na svom fejsbuk-profilu objavio mladićevu fotografiju uz reči: "Verovatno nismo shvatili ozbiljno tvoj problem, Časlave. Ti imaš lavovsko srce, oprosti nam, vrati se kući."


PROČITAJTE JOŠ: Odvezao se kolima pre dva dana i od tada ga nema: Nestao Časlav iz Vranova

MOLBA ZA POMOĆ

POLICIJA je raspisala centralnu objavu za nestalim Živojinovićem i obavestila sve policijske uprave na teritoriji Srbije o nestanku mladića. Časlav je rođen 1. januara 1995. godine. Visok je 178 santimetara, težak oko 62 kilograma, ima crnu kosu i plavozelene oči. Porodica moli građane da, ukoliko ga negde vide, jave najbližoj policijskoj upravi.

Pročitajte još: Volim te, čuvaj se... Brate, danas se sve završava... Čuvaj mi moje... Ovo su potresne poruke kojima se Časlav oprostio od druga i devojke i - nestao! (FOTO)
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije