Hteli da voze decu sa pokvarenim kočnicama: Inspekcija otkrila niz kvarova na autobusima

Tanjug

17. 10. 2019. u 09:28

Хтели да возе децу са поквареним кочницама: Инспекција открила низ кварова на аутобусима

Foto: Depositphotos

Načelnik Saobraćajne policije Nebojša Arsov kaže da je samo u poslednjih nekoliko dana 10 vozila isključeno iz saobraćaja
U poslednjih nekoliko dana 10 autobusa koji su trebali da prevoze decu na izlete ili ekskurzije isključeno je iz saobraćaja zbog tehničke neispravnosti, kaže načelnik Saobraćajne policije Nebojša Arsov.

Pročitajte još: Razočarani prvaci uzalud čekali polazak, neki i plakali jer nisu otišli na izlet

On je za TV Pink pojasnio da su saobraćajni policajci prilikom pregleda autobusa, pred polazak dece na ekskurzije, posumnjali u tehničku ispravnost deset autobusa, poslali ih na tehnički pregled gde je utvrđeno da su bili neispravni.

Čak pet autobusa imali su neispravne kočnice, dva autobusa neispravne uređaje za upravljanje, kod jednog su bile neispravne gume, a kod ostalih ostali uređaji.

Navodi da je u OŠ "Pavle Savić" u Mirijevu, gde juče 650 učenika nije otišlo na izlete, jedan autobus je isključen i na tehničkom pregledu je utvrđeno da nema ispravne uređaje za upravljanje.

Pročitajte još: Na hrvatskoj granici smislili neverovatan razlog da zaustave beogradske đake!

"To je nešto što bi trebalo da zabrine direktore škola, nastavnike i roditelje, a priča oko kartica vozača je pokušaj agencija i prevoznika da skrenu temu sa glavnog problema", rekao je Arsov.

Saobraćajna policija, kako je naglasio, ima veliki problem što se izleti i ekskurzije ne prijavljuju na vreme, te ne mogu da se organizuju i pregledaju autobuse na vreme.

"Osim toga organizatori prevoza - direktori škola i prevoznici, postavljaju autobuse pola sata, sat pre polaska tako da se iz tog razloga dešava da deca stoje i čekaju pored autobusa i nekoliko sati", rekao je Arsov.

Dodaje i da veliki problem predstavlja to što decu na izlet ili ekskurziju voze umorni vozači.

"Pokušaćemo sa tužiocima da podignemo krivične prijave protiv onih prevoznika koji za vozače izdaju potvrdu da su imali odgovarajući odmor a vozači su prethodnog dana radili", zaključio je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Paja Rakic

17.10.2019. 09:43

A kad treba prevoziti sendvicare onda su svi autobusi ispravni.Nema veze sto imaju neispravne kocnice,

Pravi Delija Veran Je Ko Pas

17.10.2019. 09:47

glupost!samo su deca ispaštala bez potrebe.ako su hteli da primene zakon trebali su da traže tehnički pre kretanja, a ne na taj dan.ova država je stvorena da maltretira svoje građane!