RAZLOG zbog kojeg učenici Devete beogradske gimnazije nisu u četvrtak mogli da pređu granicu sa Hrvatskom je pečat koji je na dokumentaciju autobusa „udaren“ u desnom, umesto u levom uglu - navodi autoprevoznik "Jadran Line" iz Novog Sada koji je zadužen za prevoz dece.

Učenici iz Beograda su krenuli na ekskurziju u Sloveniju, ali su čekali na graničnom prelazu kod Šida od 7 do 12 časova, jer hrvatski pogranični organi nisu hteli da propuste jedan od tri autobusa, navodno zbog neispravne dokumentacije.


PROČITAJTE JOŠ: HRVATI IH ZAUSTAVILI, MAĐARI PROPUSTILI: Đaci 9. beogradske gimazaije moraju naokolo do Slovenije

- Ovim poslom se bavimo skoro 15 godina i do sada nam se nešto slično nije dogodilo. Autobus poseduje svu važeću dokumentaciju i bez ikakvih problema je završio graničnu proceduru na graničnom prelazu sa Mađarskom - pričaju za "Novosti" nadležni iz "Jadran Line".

U želji da učenicima ne propadne ekskurzija, uprava škole je odlučila da „sporni“ autobus do Slovenije ode preko Mađarske,

- Bilo je ili da se svi vratimo ili da idemo dužim putem. Odlučili smo se za put preko Mađarske, gde je isti autobus sa navodno spornom papirologijom prešao granicu bez problema - kaže za "Novosti Tatjana Šuković, direktorka gimnazije. - Trenutno smo na putu kroz Mađarsku, i nadamo se da u Sloveniju stižemo do večeri, kada smo dogovorili sa upravom hotela da deci posluže večeru.