Dostavljena krivična prijava tužilaštvu, najavljen protest za istinu o Tamari

S. BABOVIĆ

23. 08. 2019. u 11:00

Достављена кривична пријава тужилаштву, најављен протест за истину о Тамари

Tamara Milić Foto "Fejsbuk"

Pokrenuta je i inicijativa za donošenje tzv. Tamarinog zakona, koji bi se odnosio na human i savestan tretman trudnica i porodilja

KRIVIČNA prijava Lazara Milića protiv Opšte bolnice Kruševac dostavljena je Osnovnom javnom tužilaštvu, saznaju "Novosti". Zbog smrti Milićeve supruge, trudnice Tamare Milić (23), koja je preminula 1. avgusta u KC Niš, za petak, 23. avgust u 17 sati najavljen je i protest.

- Tužilaštvu je dostavljena krivična prijava Lazara Milića zbog krivičnog dela nesavesno pružanje lekarske pomoći - navodi, za "Novosti", Saša Avramović, zamenik javnog tužioca, dodajući da je i zatraženo podnošenje zahteva za izdavanje rešenja o oslobađanju dužnosti čuvanja podataka, koji se odnose na lečenje sada pokojne pacijentkinje, te da je 13. avgusta rešenje Osnovnog suda dostavljeno kruševačkoj policiji. - Nakon dostavljanja izveštaja PU Kruševac, uslediće dalji koraci tužilaštva u pravcu provere navoda podnete krivične prijave.

Pročitajte još - POSLE TRAGIČNE SMRTI TRUDNICE IZ KRUŠEVCA: Fejsbuk grupa „Pravda za Tamaru Milić“ za dva dana okupila više od 1.700 ljudi

U Ministarstvu zdravlja iznose, za "Novosti", da je o okolnostima lečenja izvršen inspekcijski nadzor i pribavljen izveštaj o unutrašnjoj proveri kvaliteta stručnog rada kruševačke bolnice.

- Nakon toga postupajući inspektor priprema zahtev za organizovanje vanredne spoljne provere kvaliteta stručnog rada -kažu u Ministarstvu.

Iz rukovodstva bolnice nije odgovoreno "Novostima" šta je pokazala kontrola. Do porodice preminule Tamare još nisu stigli rezultati obdukcije. U međuvremenu, fejsbuk-grupa "Pravda za Tamaru Milić", oformljena pre dve nedelje kako bi se, prema rečima administratora saznala istina o propustu u bolnici, okupila je više od 7.000 članova. Pokrenuta je i inicijativa za donošenje tzv. Tamarinog zakona, koji bi se odnosio na human i savestan tretman trudnica i porodilja.

Pročitajte još - TUGA U NIŠU: Porodilja i beba umrle od sepse, lekari se 10 dana borili za njihov život

PREMINULA U SEDMOM MESECU TRUDNOĆE

KRUŠEVLjANKA Tamara Milić preminula je 1. avgusta u sedmom mesecu trudnoće, izgubivši i bebu. Iz KC Niš je saopšteno da je primljena sa već razvijenom sepsom, poremećajem disanja. Uprkos naporima lekara, posle 10 dana borbe je preminula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Krusevac

23.08.2019. 14:24

@Srdjan - Cekajte, da se sroci tako da nema elemenata strucne lekarske greske, nesavesnog lecenja... kada su lekari bili krivi?? prema meni su se ponasali kao da sam stoka pri porodjaju, a nikakvih problema nisam ni imala, ni pravila. Jednostavno, njihovo ponasanje je takvo, cak su bili i vulgarni.

Драган

23.08.2019. 13:10

Пре 4 године мој колега је умро у болници од инфекције и нико није због тога ни један дан био у затвору. Откуд инфекција у болници? Стока не стерилише инструменте, не користе рукавице и маске, не перу руке, ... У овој земљи ако желиш да некажњено убијаш људе, све што требаш да урадиш је да упишеш и завршиш Медицински факултет. Пожељно је и да докторираш или бар завршиш специјализацију јер то му пружа додатне могућности. На Куби се због овога иде на вешала. Зато имају најбољи здравствени систем.

Petronije Arbitar

23.08.2019. 13:46

Utvrditi odgovornost i sve koji su krivi, ako se utvrdi, strogo kazniti. Samo dosta već, pobogu, donošenja "Tamarinih zakona", "Tijaninih zakona" i sličnih, zakonodavstvo će nam se pretvoriti u telefonski imenik, i dosta toga da tzv. "opozicija" koristi svaku nesreću koja se desi (čak i ako je ovo nešto gore nego samo nesreća!) da okuplja i huška narod! Neka se ispita zašto ne daju rezultate obdukcije maltene mesec dana i to objaviti!

Jovan

23.08.2019. 15:45

Samo da primetim - jos jedan gradjanski protest organizovan preko fejsbuka. Naravno - spontan je i apoliticki.

Caca

23.08.2019. 17:00

Slazem se da se prema obicnom narodu ponasaju kao da su stoka,puni sebe ,ponasanje im je dno dna.A kada dodje natovi neka natovi Vip zvezda oblecu oko njih jer znaju da ce da napune dzepove pune deviza.Sram vas bilo.U 21 veku infekcija,to sami moze kod nas.