PARIZ OD STALNOG DOPISNIKA

RATNO vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana naše vojske intenzivno se razvijaju. Ulažemo mnogo novca i napora u njihovo obnavljanje i modernizaciju. Imali smo priliku da vidimo šta nude najveći svetski proizvođači, ali i da pokažemo da i naše naoružanje može da bude korišćeno čak i na najsavremenijim sistemima.

To je poruka ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina, koji je u četvrtak posetio 53. međunarodni salon aeronautike i svemira u Buržeu kod Pariza. Kako je istakao, opremanje i naoružavanje "Erbasovog" helikoptera H-145M našim naoružanjem izazvalo je veliku pažnju.


Pročitajte još - ZAVIRITE U UNUTRAŠNjOST SRPSKE ZVERI: Helikopter H145M, novo tehnološko čudo naše vojske (Foto / Video)

- Svi žele da znaju kako je to Srbija uspela svoje naoružanje da postavi na "Erbasove" helikoptere - kaže ministar.

Delegacija Ministarstva odbrane obišla je štand kompanije "Erbas" na kom je izložen višenamenski helikopter "erbas H-145M" sa oznakama Vojske Srbije, kao i štandove kompanija "Rosoboroneksport" i "RSK MiG" i "Ruski helikopter" iz Ruske Federacije, "Tales" i "Safran" iz Francuske, "Hensoldt" iz Nemačke i "Rafael" iz Izraela.

- Razgovarali smo i sa francuskim Ministarstvom odbrane o nastavku naše vojne saradnje, ali, svakako, i o pripremi posete i svega što treba da nastupi kada se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Francuske Emanuel Makron budu videli u Beogradu - izjavio je ministar Vulin i poručio da je Vojska Srbije na Salonu imala šta da vidi, ali "svakako i da ponudi".