TEST IZ MATEMATIKE ODLOŽEN ZA ČETVRTAK: Zadaci provaljeni, kružili među decom?

Novosti Online

utorak, 18. 06. 2019. u 08:14

ТЕСТ ИЗ МАТЕМАТИКЕ ОДЛОЖЕН ЗА ЧЕТВРТАК: Задаци проваљени, кружили међу децом?

Foto I. Marinković

Sve ostale aktivnosti u vezi sa upisom učenika u srednje škole nastavljaju se po utvrđenom Kalendaru

Polaganje testa iz matematike u okviru završnog ispita koje je bilo zakazano za utorak, 18. jun u 9 časova odloženo je za četvrtak, 20. jun 2019. godine. Učenici će test polagati od 9.

Mali maturanti, tako, danas imaju pauzu u polaganju, a sa testiranjem će nastaviti sutra, 19. juna, kada polažu kombinovani test, i u četvrtak, 20. juna, kada rešavaju zadatke iz matematike.

Pročitajte još - ZAHTEV MALIH MATURANATA: Traže poništenje završnog ispita i ostavku Šarčevića (VIDEO)

Ministarstvo prosvete otkazalo je test, ali nije navelo razloge – da li su testovi „provaljeni" ili je razlog nešto drugo.


Komentari (3)

Mama

18.06.2019. 08:44

Upravo sam ispratila osmaka na test.U velikoj su tremi zbog matematike,a sad i ovo odlaganje,cekam da se dete vrati.Svako produzavanje agonije oko ispita je veliki stres te molim ljude da ne kupuju i provaljuju ispite nego nek puste decuda budu djaci.Ja cu se sad btrinuti jos dva dana duze!

Kostadin

18.06.2019. 08:49

Ostavke za prosvetare. Ima ih 30 % više od potrebnog broja, imaju 50 dana više slobodnih dana od ostalih zaposlenih, imaju petosatni radni dan i debele koristi od ekskurzija, proslava godišnjica, pa i od reketiranja dece sa povezanim fotografima i nije im dosta. Evo, svake godine se provaljuju testovi i maltretiraju deca. Prosvetna mafija je od osnovne škole do doktorskih studija.