Đorđević: Zabrana zapošljavanja biće ukinuta 1. januara

Tanjug

20. 05. 2019. u 20:13

Ђорђевић: Забрана запошљавања биће укинута 1. јануара

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević Foto: V. Danilov

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da će zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, koja je uvedena krajem 2013. godine, biti ukinuta 1. januara 2020
BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da će zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, koja je uvedena krajem 2013. godine, biti ukinuta 1. januara 2020.

Đorđević je za TV Prva rekao da će od Nove godine sistem zapošljavanja u javnom sektoru biti "drugačije organizovan", kao i da će u nekim sektorima biti potrebno više finansijskih sredstava za zaposlene.

Naime, kako je "Blic" ranije pisao, novi sistem kontrole zapošljavanja u javnom sektoru bio je tema nedavnog sastanka predstavnika Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Međunarodnog monetarnog fonda, a koji bi mogao da se primenjuje nakon prestanka važenja Zakona o maksimalnom broju zaposlenih.

Taj sistem podrazumeva da nijedna javna institucija neće moći da primi nove radnike ukoliko kadrovskim planom za tekuću godinu to nije predviđeno i ako za njih nije obezbeđen novac iz budžeta.

Prijem novih radnika u državne institucije tako će biti pod kontrolom, drugim rečima, ako je jedna institucija definisala da joj treba 10 radnika, jedanaestog neće moći da zaposli. Novi sistem kontrole zapošljavanja, prema pisanju "Blica", trebalo bi da bude konkretizovan do jeseni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

d

20.05.2019. 20:49

nakupilo se botina... mora da im se izmisle "radna mesta" u kablistanu gde jedan milion cata podrzava izrode i izdajnike, za pare

Boki

20.05.2019. 20:51

pa mi smo stalno pod nekakvim kreditima samo kada bude da se to vrati jedanput bice tesno.

sasa

20.05.2019. 20:53

Blago receno ovaj covek od nas pravi budale.Zaboravio na privremeno povremene ugovore.