OPELO ĆE SLUŽITI TRI SVEŠTENIKA: Sve spremno za sahranu Mire Marković

D. N.

19. 04. 2019. u 14:46

ОПЕЛО ЋЕ СЛУЖИТИ ТРИ СВЕШТЕНИКА: Све спремно за сахрану Мире Марковић

Grob Slobodana Miloševića Foto: D. Novković

Urna sa pepelom biće položena u grobnicu na kojoj se nalazi nadgrobna ploča od španskog granita, teška 700 kg

POŽAREVAC – U Nemanjinoj 41 u Požarevcu sve je spremno za sahranu Mirjane Marković, udovice nekadašnjeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije, Slobodana Miloševića (1941-2006), koja je zakazana za subotu, u 15 sati. Prema nezvaničnim saznanjima Novosti, opelo pre polaganja urne u grobnicu služiće tri sveštenika Srpske pravoslavne crkve.


Pročitajte još: Karić donosi urnu Mire Marković


Prema informacijama iz redova požarevačkog SPS-a, sahrani će prisustvovati oko 30 do 40 ljudi iz političkog miljea, uz građane i predstavnike medija. Grobnica u koju će biti pohranjena urna sa pepelom Mirjane Marković, napravljena je pred 18. mart 2006. godine, za ukop njenog supruga Slobodana Miloševića. U početku je na grobu bila postavljena piramida, koja je godinu dana kasnije zamenjena krstom. Prilikom obeležavanja treće godišnjice smrti Miloševića, posetioci su na grobu zatekli njegovu spomen-bistu, koju je podigla porodica.


Pročitajte još: NA VEČNI POČINAK BEZ NAJBLIŽIH: Marija i Marko ne dolaze na sahranu majke?


Za sada nije poznato da li će na grobu biti postavljeno bilo kakvo obeležje sa imenom Mirjane Marković, čije se ime od početka nalazi na nadgrobnoj ploči. Ovu ploču napravilo je preduzeće za obradu granita i mermera „Hidrostoun“ iz Lipovca kod Topole. Izrađena je od španskog granita „bjanko kristal“ i teži oko 700 kilograma. Grobno mesto nalazi se pod lipom, na nekoliko metara od prizemne kuće porodice Milošević-Marković, sagrađene na imanju koje su Mirjani Marković poklonile njene tetke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Unuce,krug dvojke

19.04.2019. 15:09

Ne znam sta je ovo.Kremiranim se ne drze opela niti je ona bila vernik.I jos tri svestenika.

SG

19.04.2019. 15:28

Srpska crkva ne odobrava kremaciju,tako da opela nece biti.Danasnji novinari neznaju osnovne stvari.