KRALjEVČANI PODNELI PRIJAVU: Krivična zbog bebe iz zamrzivača

G. Ć.

02. 04. 2019. u 08:02

КРАЉЕВЧАНИ ПОДНЕЛИ ПРИЈАВУ: Кривична због бебе из замрзивача

NEZADOVOLjNI Marko i Dijana Micić Foto G. Šljivić

Dijana i Marko Micić traže istragu u kraljevačkoj bolnici. Tužilaštvu se obratili jer sumnjaju na propuste

U PRATNjI Radiše Pavlovića, člana republičke Komisije za nestale bebe i predsednika Udruženja "Za istinu i pravdu o bebama" i svog supruga Marka, Dijana Micić (23), majka bebe koja je preminula nakon porođaja pre dve godine, a koja se nalazi u zamrzivaču u kraljevačkoj Opštoj bolnici "Studenica" sa još 12 mrtvorođenčadi, podnela je u ponedeljak Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu dopunjene krivične prijave protiv četvorice lekara ove ustanove.

Prijave su podnete uz sumnju na zloupotrebu službenog položaja direktora, kao i nesavesnog lečenja i nesavesnog rada u službi trojice lekara sa Odeljenja ginekologije. Dijana Micić u svojoj prijavi zahteva da tužilaštvo sprovede istragu i podigne optužnicu, kao i da se hitno i bez odlaganja u ovlašćenoj stručnoj instituciji uradi DNK analiza leša njene bebe.

PROČITAJTE I: DNK ANALIZOM DO ISTINE: Roditelji preminule bebe predali zahtev kraljevačkoj bolnici


- U martu 2017. prevremeno sam se porodila u 26. nedelji trudnoće. Tada su mi najpre rekli da je dete mrtvorođeno i da dođem za 40 dana za rezultate obdukcije. Kada sam ponovo došla, saopštili su mi da je beba bila živa dva minuta nakon porođaja i da je usled nedovoljno razvijenih pluća preminula - kaže Dijana Micić. - Nikakvu saglasnost nam nisu tražili, ni da mrtva beba ostane u bolnici, ni za bilo šta drugo. A nedavno su odbili naš zahtev da se obavi DNK analiza.


PROČITAJTE I:MISTERIJA DRUGOG ZAMRZIVAČA U KRALjEVAČKOJ BOLNICI: Komisija za nestale bebe zahteva punu istragu


U svojoj prijavi, Dijana je navela i "da je pre porođaja lekar koji joj je vodio trudnoću obavio ultrazvučni pregled i rekao da je sve u redu i da trudnoća ide svojim tokom. Nakon njegovog odlaska, u drugoj smeni nastali su problemi posle davanja medikamenata za izazivanje prevremenog porođaja".


OČEKUJU ISTRAGU

- ZAHTEVAMO sveobuhvatnu istragu tužilaštva. Nećemo dozvoliti da se zataškava ni ovaj, ni ostalih 12 slučajeva. Istina mora da izađe na videlo - dodaje Radiša Pavlović iz republičke Komisije za nestale bebe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

SuverenaAnonimka

02.04.2019. 09:05

Предиван пар. Лепи су ко Богови. Не би ме чудило да су хтели да украду дете које је у 27 недељи сигурно могло да живи чак и у старим временима без инкубатора. Да да Бог да израђају десеторо деце и да им сви помогну - саградите им кућу да жена нема стреса. Hе дајте јој да ради... људи помозите, да би опстали као нација! Помозите мајкама јер оне не могу да изнесу децу под оваквим стресом

Vlade

02.04.2019. 09:10

OVO SA BEBAMA VIŠE NEMA VEZE NI SA TITOM NI SA TUĐMANOM NI SA HARADINAJOM.I ONDA SE PITAMO I ČUDIMO ZAŠTO JE NEKO NAPAO BELE MANTILE,A ONI ZAŠTIĆENI KAO BELI MEDVEDI NI DRŽAVA IM NEMOŽE NIŠTA.

Sokrat

02.04.2019. 10:06

Dok se u Srbiji gase škole zbog manjka dece, naši lekari proglašavaju zdravu decu za umrlu i prodaju u inostranstvu.

Platon

02.04.2019. 10:09

Šta je sa ostalim krivičnim prijavama, ima ih na hiljade. Na hiljade ukradene dece , a tužilaštvo ćuti. Treba li Evropa da nam uvede sankcije zato što država prodaje decu svojih građana.

Ђорђе

03.04.2019. 02:44

@Platon - Европа да уведе санкције? Па шта ти мислиш, коме се продају те бебе? :DDD

Viburnum

29.05.2019. 20:58

@Platon - Sve i da su zavrsile u inostranstvu ne znaci da je drzavni vrh u tim zemnjama umesan vec pojedinci.

meni bi pao mrak na oči

02.04.2019. 11:23

kada neko kidnapuje doktora koji prodaje bebe,stavi ga u podrum i muči dok ne progovori bolje neće biti. samo tako može da se raskinka lanac prodaje beba. a onda 40 godina robije svima koji prodaju decu.

Hercegov Grad

02.04.2019. 15:07

To je teska ujdurma ciji je krajni cilj bilo zamagljivanje prodaje beba!