AMFILOHIJE POVODOM GODIŠNjICE NATO AGRESIJE: Evropa umrla u Prištini

V. K.

25. 03. 2019. u 10:58

АМФИЛОХИЈЕ ПОВОДОМ ГОДИШЊИЦЕ НАТО АГРЕСИЈЕ: Европа умрла у Приштини

Foto Mitropolija crnogorska primorska

Mitropolit je naveo da je ta Evropa koja je sad trijumfovala, „a koju nažalost podržava i priznaje jedna grupa naših Crnogoraca, Evropa Napoleona, Musolinija i Hitlera“

Evropa koja je hiljadu godina utemeljena na Jerusalimu, Atini, Konstantinopolju, rađala sve što je istinsko i pravo danas se sa njom poistovećuje samo u jednom delu, ocenio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije povodom dvadesetogodišnjice NATO agresije na Srbiju i Crnu Goru.

-Ona nije istinska i prava hrišćanska Evropa, već njena negacija. Istinska Evropa, Evropa Svetoga Petra i Pavla, Evropa Franje Asiškog, Dantea, Šekspira i drugih velikih ljudi, sve do najvećeg Evropljanina našeg vremena De Gola, umrla je u Prištini. Preko naših stradanja danas trijumfuje jedna druga Evropa. To je Evropa krstaških ratova, i ona sve što radi, radi u ime ljudskih prava, izjavio je Amfilohije, dodajući da su i krstaški ratovi vođeni u ime oslobađanja Groba Hristovog, a u isto vreme su oskrnavili Svetu Sofiju u Carigradu, prognali istočno roejskog cara i patrijarha iz Carigrada i postavili svog vladara i patrijarha, i vršili nasilje u čitavoj Maloj Aziji do Jerusalima.

Pročitajte još - EKSKLUZIVNO: Amerikanci hteli odmah da ubiju Pavkovića!

Mitropolit je naveo da je ta Evropa koja je sad trijumfovala, „a koju nažalost podržava i priznaje jedna grupa naših Crnogoraca, Evropa Napoleona, Musolinija i Hitlera.“

-Ne možemo drugim putem jer je naša Evropa izvorna Konstantinovsko –Justinijanovska, carska Evropa koja je okončana mučeničkom smrću carske ruske porodice 1918. To je bio kraj jedne Evrope koji se nastavlja i u našim vremenima. Međutim, ovi stradalnici, naročito deca koja su pobijena od NATO pakta, Milica Rakić, deca na Murinu, Košarama, ne mogu biti pobeđeni, jer to bi značilo prihvatiti da je to završena priča i na KiM, Srbiji, Crnoj Gori, Evropi, svetu. To znači prihvatiti da je zlo ono koje upravlja sudbinama sveta. U imenu Božijem je sud i pravda, i nije Bog u sili nego u pravdi i to pokazuje sva istorija roda ljudskoga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Mr Radomir Scepanovic

25.03.2019. 13:04

Митрополит Амфилохије је живи светац!

stevan

25.03.2019. 14:46

amen .ziveces vecito u ocima postenih srba. tvoje reci su svete .hvala vecernjim novostima za objavljivane clanka . srbima je potreban ucitelj kao sto si ti da ne skrenemo sa puta bozjega.

Драган Јовановић

25.03.2019. 14:54

Владика Амфилохије, велики духовник и учитељ.