Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević izjavio je da će posebna komisija predložiti kaznu za službenicu njegovog ministarstva Milenu Antić, a da će on kao ministar doneti krajnju odluku o posledicama izjave da nijedan poslodavac neće zapošljavati ženu koja se danas zaposlila, a sledećeg dana zatrudnela, jer mu je žena potrebna da radi.

- Obavili smo razgovor sa službenicom, dobio sam uverenje da je to bilo u afektu, da je atmosfera bila takva, da je to jedna nesrećna izjava i da je jedna reč učinila da to bude pogrešno, što nju naravno ne abolira. Državni službenici ne smeju takve stvari da govore, pogotovo u okolnostima gde Vlada i predsednik pokušavaju na sve načine da promene demografsku sliku i kada kažemo da je to najbitnije - rekao je Đorđević. - Posle izveštaja komisije i tog uviđaja, ja ću da prihvatim ili ne prihvatim predlog komisije za kažnjavanje.


PROČITAJTE JOŠ:
SKANDALOZNA IZJAVA: "Poslodavcu žena treba da radi, a ne da rađa" (VIDEO)

Kako je "Novostima" nezvanično rečeno u ovom Ministarstvu, Mileni Antić Janić bi najverovatnije mogla biti umanjena plata u naredna tri meseca, a u najgorem slučaju može biti smenjena sa mesta načelnika Odseka. Prilikom preduzimanja mera komisija, koja odlučuje, vodi računa i o dosadašnjem radu zaposlenog i uzima u obzir sve pozitivne i negativne strane iz prethodnog perioda.

Milena Antić Janić je dugi niz godina službenica Ministarstva za rad i važi za vrsnog stručnjaka u oblasti populacione politike. Na mestu načelnika je poslednjih pet godina i učestvovala je u izradi Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.