DRUGO ZASEDANjE KOMISIJE ZA NESTALE BEBE: Roditelji zahtevaju pravo zlatnog glasa

V. C. S.

10. 07. 2018. u 07:15

ДРУГО ЗАСЕДАЊЕ КОМИСИЈЕ ЗА НЕСТАЛЕ БЕБЕ: Родитељи захтевају право златног гласа

Foto N.Fifić

Cilj nam je da roditelji ne budu preglasani, budući da predstavnika nadležnih ministarstava ima više - kaže Pavlović

KOMISIJA za rešavanje slučajeva nestalih beba, sastavljena od predstavnika ministarstava i udruženja roditelja, sastala se u ponedeljak drugi put, u pokušaju da ustanovi principe rada. Posle četiri sata rasprave, po rečima Radiše Pavlovića, predsednika Udruženja "Za istinu i pravdu o bebama" i člana Komisije, dogovori su zapeli oko zahteva Udruženja da Pavlović ima "zlatan glas", odnosno pravo veta.

Ostalo je da ovo pitanje "preseče" Vlada, odnosno Generalni sekretarijat.

- Tražili smo da ja, u ime roditelja dece za koju sumnjamo da su misteriozno nestala iz porodilišta, imam "zlatni glas". Cilj nam je da roditelji ne budu preglasani, budući da predstavnika nadležnih ministarstava ima više - kaže Pavlović, i dodaje da se nada da će ovo pitanje pozitivno rešiti Generalni sekretarijat Vlade.

Vlada će "preseći" i to da li će članovi komisije imati identifikacione karte u slučajevima kada istražuju na terenu, što su takođe tražili roditelji.

PROČITAJTE JOŠ - NOVOSTI ISTRAŽUJU: Prave bazu podataka o nestalim bebama

Posle duže rasprave, dogovor je postignut oko toga da svaki član Komisije ima pravo da, bilo samostalno ili sa državnim organima, na terenu prikuplja činjenice ne samo o nepostupanju državnih organa, već i o svim bitnim stvarima vezanim za pojedinačne slučajeve nestanka beba. O svom radu i preduzetim merama dužan je da obavesti Komisiju.

- Smeta nam prisustvo u Komisiji bivšeg načelnika u Ministarstvu rada, čiji potpis stoji na aktu potpisanom sa američkom agencijom o usvajanju i odvođenju naše dece u inostranstvo i očekujemo da će se samoizuzeti - kaže Pavlović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)