Beograd nema pravo žalbe na odluku da se radikali ispitaju u Hagu

Tanjug

utorak, 11. 06. 2019. u 11:54

Београд нема право жалбе на одлуку да се радикали испитају у Хагу

AP Photo

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove saopštio je da Srbija nema nikakvu mogućnost da uloži žalbu protiv odluke sudije da se svedoci u slučaju Vjerice Radete i Petra Jojića ispitaju u Hagu
Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove saopštio je da Srbija nema nikakvu mogućnost da uloži žalbu protiv odluke sudije da se svedoci u slučaju Vjerice Radete i Petra Jojića ispitaju u Hagu.

U saopštenju se navodi da Srbija nije tražila dozvolu da uloži žalbu na odluku suda.

"U datim okolnostima podnesci iz Srbije ne bi trebalo da se razmatraju i obaveštenje o žalbi i svaka naknadna žalba koju podnese Srbija treba da budu odbačene", navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ - Tandemu iz SRS sude u Beogradu

Sud u Hagu sredinom maja je odbacio zahtev da se suđenje članovima Srpske radikalne stranke Vjerici Radeti i Petru Jojiću preda pravosuđu Srbije zbog mogućeg uticaja na svedoke.

Istovremeno izdao je nalog za njihovo hapšenje i od pravosudnih vlasti u Srbiji tražio da se Jojić i Radeta izruče Hagu.

Ministarka pravde Nela Kuburović najavila je žalbu zbog odluke Mehanizma u Hagu da se Srbiji ne ustupi slučaj "Radikali".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije