Hag ne pušta Mladića na lečenje

S. J. M.

petak, 12. 05. 2017. u 21:09

Хаг не пушта Младића на лечење

AP Photo/Toussaint Kluiters

Haški tribunal ne prihvata garancije ruske vlade za puštanje na privremenu slobodu za Ratka Mladića radi lečenja. Sudije smatraju da u pritvoru ima odgovarajući medicinski tretman

HAŠKI tribunal odbio je danas da Ratka Mladića pusti na privremenu slobodu radi lečenja u Rusiji. U obrazloženju se navodi da uprkos garancijama ruske vlade sudije nisu uverene da će se Mladić vratiti, kao i zbog stava da u pritvoru ima adekvatan medicinski tretman.

Odbrana Mladića tražila je hitnu dozvolu sudskog veća da mu se omogući lečenje u Moskvi jer mu se zdravstveno stanje drastično pogoršalo i da je to jedini razuman i human način koji može da osigura da on živ dočeka prvostepenu presudu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Miki - Zg

12.05.2017. 21:33

Svima je na ovom svijetu jasno da svjetski moćnici žele da general Mladić skonča život u Hagu .Isti scenarij se već dogodio s desetak Srba u kazamatu za Srbe u tzv.međunarodnom sudu ?

Samo da te ispravim

12.05.2017. 21:47

@Miki - Zg - @Miki-Zg, SVETSKI ZLIKOVCI, a ne mocnici, zele da General umre u zatvoru, kao i mnogi pre njega.

Činjenica

16.05.2017. 08:17

@Miki - Zg - Svestski moćnici i jesu zlikovci, to ti je jedno te isto.

Ivanka Kosovka

13.05.2017. 09:23

Hag? Taj sud ne priznajem. Osnovsn je da sudi samo jednom narodu, narodu kojem je nametnut rat. Sud, gde mnogi presudu nisu docekali, a mmogi je dicekati nece. Sud na ciju se prvostepemu presudu ceka po 20 godina! Bruka i sramota!!! Takav sud ja ne priznajem..

Sneza

13.05.2017. 13:03

Gospodine generale, krivo mi je zbog sudbine i nepravde koja vas je zadesila. :( Pod stare dane ste tamo gde ne bi trebalo da budete, a za mene ste (kao i za mnoge Srbe) bili i ostacete heroj... zelim Vam da se izvučete iz kandži zla... da prestane zlo da se dogadja herojima...