Izricanje presude Radovanu Karadžiću: Kriv za zločin protiv čovečnosti i ubistva u Sarajevu, za genocid u Srebrenici!

Novosti online/ Agencije

24. 03. 2016. u 11:30

Radovan Karadžić osuđen na 40 godina zatvora. Od 11 tačaka optužnice, Karadžić je oslobođen optužbe po jednoj tački optužnice, za genocid nad nesrpskim stanovništvom u sedam opština u BiH, a osuđen je za ostalih 10

Изрицање пресуде Радовану Караџићу: Крив за злочин против човечности и убиства у Сарајеву, за геноцид у Сребреници!

Radovan Karadžić

Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić osuđen je danas na 40 godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih u Bosni i Hercegovini.

Od 11 tačaka optužnice, Karadžić je oslobođen optužbe po jednoj tački optužnice, za genocid nad nesrpskim stanovništvom u sedam opština u BiH, a osuđen je za ostalih 10, od kojih jedna uključuje genocid u Srebrenici.

Kao olakšavajuća okolnost navedeno je to što je izneo dokaze o dogovoru koji je u julu 1996. sklopio sa američkim izaslanikom Ričardom Holbrukom - da se povuiče iz političkog i javnog života, a da zauzvrat neće biti gonjen.

Karadžić je posle višegodišnjeg bekstva i skrivanja pod lažnim identitetom uhapšen 18. jula 2008. godine u Beogradu, posle čega je izručen tribunalu.

Suđenje Karadžiću je počelo je u oktobru 2009. godine.

PRESUDA U 14 SATI

Sudsko veće haškog Tribunala, kojem predsedava sudija Ogon Kvon, izreći će danas prvostepenu presudu bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, optuženom za ratne zločine i genocid u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. Čitanje presude počinje danas u 14.00 sati. Presudu Karadžiću izreći će raspravno veće kojim predsedava Ogon Kvon iz Južne Koreje. Članovi su sudije Hauard Morison iz Velike Britanije i Melvil Berd iz Trinidada.

U završnim rečima, u oktobru 2014, tužioci su zatražili da sudije Karadžića proglase krivim po svim tačkama optužnice i osude na doživotni zatvor. Karadžić, koji se branio sam, zatražio je da bude oslobođen, tvrdeći da tužioci nisu dokazali njegovu krivicu tokom suđenja.


KARADŽIĆ: PRESUDA NEĆE UTICATI NA SUDBINU REPBULIKE SRPSKE

Radovan Karadžić je rekao da veruje da njegova presuda neće uticati na sudbinu Republike Srpske i njenih građana.

"Kakva god da bude moja sudbina, to neće uticati na sudbinu Republike Srpske i njenih građana", rekao je Karadžić.

Upitan o mogućim komešanjima u BiH nakon izricanja presude u Haškom tribunalu, Karadžić je rekao da se nada da ih neće biti jer "nijedan pojedinac ne bi trebao da bude toliko važan" i jer su mnogi protagonisti dešavanja u 1990-im preminuli.

"Neka nove generacije sačuvaju zemlju i region od bilo kakvih nevolja i neka grade svoju budućnost bez tereta prošlosti. Ali na prvom mestu zaboravite na postizanje bilo kakve dominacije jednih nad drugim i na držanje jedan drugog u državnom uređenju koje je neprihvatljivo za jednu od strana", kazao je Karadžić.


BILJANA PLAVŠIĆ: NE VERUJEM DA SE RADOVAN KAJE

Jesam se pokajala za ono što se ratnih godina dešavalo u Bosni i Hercegovini, ali nisam sigurna da bi se i Radovan Karadžić poneo isto, rekla je za nekadašnja predsednica Republike Srpske (RS) Biljana Plavšić.

On je jedan nerealni optimista koji je RS ponekad skupo koštao. Međutim, mislim da bi mu sada taj nerealni optimizam dobro došao, ocenila je Plavšić.

Sa sve tri strane bilo je zločina. ne mogu prema tome da se odnosim tako što ću zaobići istinu i što ću prećutati ono što nije u redu i što nije kako treba, rekla je ona i napomenula da je Hag pun prava, ali ne i pravde.


U RS PODIGNUTE MERE BEZBEDNOSTI

Zbog izricanja presude prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću u celoj Republici Srpskoj mere bezbednosti podignute su na viši nivo.

"Donošenje presude Karadžiću može izazvati određene emocije ili okupljanja građana, koje uvek može da preraste u neke incidentne situacije. Zbog toga smo pojačali mere bezbednosti", rekao je direktor policije RS Gojko Vasić.

On je za ATV rekao da u Banjaluci nisu najavljena okupljanja građana.


RAMULIĆ: NAJBITNIJE JE DA LI ĆE KARADŽIĆ BITI OSUĐEN ZA GENOCID

Predsednik Udruženja žrtava rata "Izvor" iz Prijedora Edin Ramulić izjavio je da je najvažnije da li će prvi predsednik RS Radovan Karadžić biti osuđen za genocid.

"Tribunal nas je naučio da možemo računati na različito. Biće osuđen, ali niko ne očekuje da nije kriv. Najvažnije je da li će biti osuđen po tački genocida. To je lutrija iz našeg ugla", rekao je Ramulić za N1.

Navodeći da je do sada Haški tribunal za genocid osudio samo predstavnike ratnog vojnog vrha RS, on je naveo da je Karadžić predstavnik ratne civilne vlasti i da je moguće da bude osuđen za sedam opština, ali ne i za Srebrenicu.


PREDSTAVNICI RS U SREDU VEČE DOPUTOVALI U HAG

Predstavnici Vlade i nevladinih organizacija Republike Srpske doputovali su u sredu veče u Hag kako bi danas prisustvovali izricanju presude. U Hag su doputovali predsednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić, direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić i Karadžićev pravni savetnik Goran Petronijević. Delegaciju Boračke organizacije Republike Srpske čini još 14 članova iz svih krajeva Srpske, uključujući predstavnike civilnih žrtava rata, dece poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

Među predstavnicima iz Republike Srpske nema predstavnika Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila. Na istom letu iz Beograda do Amsterdama bio je general Radivoje Miletić koji je bio na odsustvu i sredu veče se vratio u pritvorsku jedinicu Haškog tribunala, odakle će uskoro biti prebačen na izdržavanje ostatka kazne.


NEMA INFORMACIJA DA SU U PRIJEDORU PORASLE TENZIJE

Direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić izjavio je danas da nema informacije da su povodom izricanja presude Radovanu Karadžiću u Haškom tribunalu podignute tenzije na području Prijedora, kako su to objavili pojedini mediji. Vasić je za agenciju Beta rekao da policiji nisu najavljena nikakva okupljanja građana u RS posle izricanja presude Karadžiću, ali da je MUP RS pojačao mere bezbednosti na celoj teritoriji tog entiteta.

Direktor Policije RS pojasnio je da su na teren već upućene depeše koje propisuju delovanje policije u slučaju da dođe do problematičnih situacija.


JAKE MERE OBEZBEĐENJA U HAGU PRED IZRICANJE PRESUDE

Kako bi primio što je više moguće posetilaca, Međunarodni sud koristi sav raspoloživ prostor u sopstvenoj zgradi, kao i dodatni prostor u obližnjem konferencijskom centru. Prostor oko zgrade Međunarodnog suda je blokiran, a pristup kontroliše holandska policija. Mnoge medijske kuće danima izveštavaju iz Haga, vozila su parkirana uz zgradu suda između glavnog i severnog ulaza, a na platou pored fontane nanizane su nadstrešnice gde su od jutros postavljene kamere.

Kako jutro odmiče povećava se broj pripadnika holandske policije koja će jakim merama i brojnim snagama obezbeđivati današnji događaj.


VUČIĆ:NEĆEMO DOZVOLITI DA SE PRESUDA KARADŽIĆU ISKORISTI ZA NAPADE NA REPUBLIKU SRPSKU

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija neće dozvoliti da se presuda bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću pred Haškim tribunalom iskoristi za napade na Republiku Srpsku.


Vučić je u Varvarinu rekao Srbija ima obavezu da vodi računa o svom narodu i van granica Srbije i da će biti uvek uz svoj narod i štititi njegov opstanak kao i pravo na postojanje Republike Srpske.


Prema nezvaničnim informacijama, Vučić će zakazati za petak vanrednu sednicu Vlade na kojoj će tema biti presuda bivšem predsedniku Republike Srpske i haškom optuženiku Radovanu Karadžiću.


POČELO IZRICANJE PRESUDE, SUDIJA PODSEĆA NA OPTUŽNICU I TOK PROCESA

U Hagu počelo izricanje presude Radovanu Karadžiću. Izricanje presude bivšem predsedniku Republike Srpske predsedavajući Sudskog veća haškog Tribunala Ogon Kvon iz Južne Koreje započeo podsećanjem na optužnicu i zločine za koje se tereti Karadžić.


U BOSNI I HERCEGOVINI SE DEŠAVALO SISTEMATSKO PROTERIVANJE

"Čak 499 dana je Veće saslušavalo 434 svedoka, pored toga Veće je primilo dokaze 152 svedoka u pisanom obliku, 11.469 pisanih dokaza na više od 48.000 stranica", rekao je sudija Ogon Kvon koji presedava sudskim većem

"Veće zaključuje da je ogorman broj Muslimana i Hrvata prisilno raseljen iz svojih domova u druge delove BiH. Veće konstatuje da su žrtve bile prisiljene da odu jer su srpske snagre zauzele gradove. Druge žrtve su prvo uhapšene, a zatim zatvorene i transportovane van opština. Bosanski muslimani i hrvati uklanjani su s položaja", rekao je Ogon Kvon.


NEMA DOKAZA ZA GENOCIDNU NAMERU U 7 OPŠTINA

Nema dovoljno dokaza da je počinjen genocid u opštinama Bratunac, Prejdor, Vlasenica, Zvornik, Sanski most, Foča i Ključ.

- Veće se nije uverilo da je u tim opštinama postojala genocidna namera kod optuženog za uništenje bošnjačkih Hrvata i Muslimana.

Kako su naveli, postojala je namera da se delimično unište grupe Muslimana i Hrvata, ali nema dovoljno dokaza iz kojih se može zakljutiti da je u tim opštinama počinjen genocid.


KARADŽIĆ SNOSI KRIVIČNU ODGOVORNOST ZA PROGON, ISTREBLJENJE, UBISTVA, DEPORTACIJU I PRISILNO PRESELJENJE

U zaključku vezano za opštine, optuženi snosi individualnu krivičnu odgovornost za progon, istrebljenje, ubistva, deportaciju i prisilno preseljenje, zaključilo je Veće.

"Karadžić je znao za zločine protiv nesrba, nije poduzimao ništa da ih spreči, a međunarodnoj zajednici davao je lažne informacije."

Veće je konstatovalo da su stvaranjem paralelnih političkih i državnih struktura bosanskih Srba, proterivanja nesrba bila pažljivo koordinirana i da su rukovodstvo i optuženi njima upravljali, smatra Veće Haškog suda.

"Veće konstatuje da je optuženi mogao predvideti progon, ubistva nesrba."


CIVILI U SARAJEVU SU UBIJANI DOK SU IŠLI PO VODU, PUCANO JE PO DECI

Veće je prešlo na čitanje optužnice za zločine u Sarajevu.

"Od kraja maja 1991. do oktobra 95. civilno stanovništvo je bilo izloženo granatiranju i snajperskom delovanju. Jedinice su držale položaje na brdima. Sa svojih položaja namerno su puvali po civilima iz snajpera, uključujući i gađanje tramvaja. To je bilo svakodnevno, nesmanjenim intenzitetom. Sarajevski civili bili su gađani snajperom kad su išli po vodu, vozili se po gradu, pucano je po deci, kad su se vraćala iz škole, dok su vozile bicikl...", reklo je Veće.


KRIV ZA ZLOČINE PROTIV ČOVEČNOSTI I UBISTVA U SARAJEVU

Veće zaključuje, kao i za Mladića, da je Karadžić bio ključan za napade u Sarajevu i da oni ne bi bili izvršeni bez njega.

"Nameravao je da izvrši ubistvo i širi teror po Sarajevu. Karadžić snosi krivičnu odgovornost za ubistvo, protivpravni napad i zločin protiv čovečnosti", reklo je Veće.


KRIV ZA UZIMANJE TALACA - VOJNIKA UNPROFORA

"Dana 26. maja, nakon udara NATO na Pale, snage su zatočile pripadnike Unprofora na različite lokacije. Dok su bili zatočeni pretili su im da će ih ubiti ako nastavi NATO da bombarduje srpske položaje. Neki su bili lisicama vezani ispred mesta od vojnog značaja. Do 18. juna su svi pušteni na slobodu. Oni nisu bili snaga u sukobu, a namerno su zatočeni da se izbegnu NATO napadi. Dakle, utvrđeno je krivično delo uzimanja talaca", saopštilo je Veće.


SREBRENICA SLEDEĆA TAČKA: NAREDIO ZAUZIMANJE GRADA, GRANATIRALI IZBEGLICE, REKAO DA ODU AKO ŽELE DA ŽIVE

Karadžić je naredio da se stvore uslovi totalne nesigurnosti i nesnošljivost života meštana u Srebrenici. Restrikcije humanitarne pomoći, što je dovelo do nepodnošljivih uslova. Komandant drisnkog korupa Živanović je izdao naređenje da se napada Srebrenica, kako bi se enklava smanjila samo na veličinu grada.

Saznao je da postoje povoljni uslovi za napad, naredio je zauzimanje Srebrenice. Grad je pao u ruke bosnaskih Srba. Oni su pozvsli sve one koji su ostali da napuste grad.

Ogromna većina Srebreničana formirala je kolonu i pokušala da stigne do Tuzle. Tokom bega, grupa koja se kretala ka bazi UN bila je izložena granatiranju. U noći između 12. i 13. jula bosanski muslimani u Potočarima čuli su pucnjvu u blizini. Videli su premlaćivanje i silovanje muslimana. Te večeri, i sledećeg jutra, Mladić je pozvao pripadnike Unprofor i predstavnike muslimana na treći sastanak, kako bi se razgovaralo o njihovoj sudbini. Za vreme jednog od sastanaka Mladić je rekao: "Da li želite da opstanete ili nestane?"

Mladić, Živanović i Krstić mobilisali su veliki broj autobusa tokom noći, da dođu u Bratunac. Na trećem sastanku, Mladić je odavao utisak da će se poštovati želje muslimana, ali im je rekao da odu ako žele da žive", saopštilo je Veće.


KRIV ZA GENOCID U SREBRENICI, ZLOČIN U KRAVICAMA POČETAK MASOVNOG UBIJANJA

Sudsko veće Haškog tribunala zaključilo je da je Radovan Karadžić odgovoran za genocid nad muslimanskim stanovništvom u Srebrenici.

Sudsko veće je konstatovalo nameru Karadžića da se unište Muslimani u Srebrenici.

- Karadžić je delio nameru da se svi vojno sposobni muškarci u Srebrenici ubiju što je za sudsko veće jednako kao da je delio nameru da se svi stanovnici u Srebrenici ubiju, saopštilo je Veće.

Veće je konstatovalo da zločin u Kravicama predstavlja početak masovnog ubijanja. Oni su naveli da je tu "podmuklu operaciju" nadlgedao je i sprovodio veliki broj oficira srpske vojske.


KARADŽIĆ OSUĐEN NA 40 GODINA ZATVORA

Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić osuđen je danas na 40 godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih u Bosni i Hercegovini. Opširnije pročitajte OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (40)

РИЈЕЧ

24.03.2016. 12:22

„Кадија те тужи, кадија ти суди“. Част је стати уз свој народ када је најтеже и бранити огњишта од крвавих упада и покоља, што приватна хашка инквизиција злоупотребљава и представља као „почињени“ геноцид. Преко политичке оптужбе једном човеку, пише се оптужница и шије етикета целом народу, али пресуда је мртво слово на папиру јер „покољења дела суде“ , а она живе као споменик кроз прошлост, садашњост и будућност слободне и одбрањене Републике Српске.

Iguman

24.03.2016. 12:26

Ako Srbi zele da budu prihvaceni kao deo savremene civilizacije, moramo naci snage za katarzu. Priznati zlocine i iskreno se pokajati. Ovako, mislimo da smo najpametniji i da ceo svet ne zna sta radi, a mi kao znamo. A granica nam na Jarinju.

nema bosne

24.03.2016. 12:30

Na briselskom aerodromu je bilo mnogo više naroda nego na Markalama ,a korišteno je mnogo više eksploziva nego što ima jedna minobacačka granata pa "samo "31 mrtav.Ovi što su se vježbali na Markalama sad ubijaju po Evropi Ako dignu ruku na Republiku Srpsku ode "BiH" u ...

СВЕМИР

24.03.2016. 12:30

Ено, Хрвати лудују по форумима, а мерило колико је националистичко беснило у тим људима јесте и анализа Караџићеве браде приликом хапшења! Црни гавран познатији као распоп Михаило већ ставља турбан и призива ратни вихор. Дакле, регион ова пресуда доводи до узбуђења, стога каква год буде пресуда српски народ нека покаже достојанство и отменост што би невере додатно озлоједило.

Sasa Nikodijevic

24.03.2016. 12:36

kako bas na godisnjicu "bombardovanja srbije"izricu optuznicu dr.radovanu karadzicu.sve vise mi se cini da ovi sto se dizu u vazduh i zavode strah a kako ih ovi zovu terorostima,ustvari uopste nisu teroristi vec ljudi koji pate i prolaze kroz ono sto smo mi "srpski narod"propatili i preziveli 90-tih godina proslog veka

Milan Mladenovic

24.03.2016. 12:42

Ko pominje genocid uopste,zasto Vi podmecete citaocima ako vec moramo slusati zapadno podmetanje.

Dragan

24.03.2016. 12:45

Ta sudjenja u Nato tribunalu su svetska sramota...Mnogi ce se kajati zbog ovoga sta sada radi tribunal.Haski sud NIKADA nije vrsio istragu,ko je i kako i na koji nacin nastradao u Srebrenici.To su cinjenice,tako da ove optuzbe za genocid padaju u vodu...

РИЈЕЧ

24.03.2016. 12:50

„Кадија те тужи, кадија ти суди“. Част је стати уз свој народ када је најтеже и бранити огњишта од крвавих упада и покоља, што приватна хашка инквизиција злоупотребљава и представља као „почињени“ геноцид. Преко политичке оптужбе једном човеку, пише се оптужница и шије етикета целом народу, али пресуда је мртво слово на папиру јер „покољења дела суде“ , а она живе као споменик кроз прошлост, садашњост и будућност слободне и одбрањене Републике Српске.

Ratko,Beograd

24.03.2016. 13:00

Sloboda Radovanu,srpskome sinu.A ova baba bolje da cuti.Kako je nije sramota uopste da se javlja.

Istorija se ponavlja, samo su se tamnicari promenili

24.03.2016. 13:05

Dok su Turci vijeć' vijećali Kako će ih biti i mučiti; Kad prođoše tri bijela dana, Izvedoše starog Vujadina, Prebiše mu i noge i ruke; Kad stadoše oči vadit' čarne, Govore mu Turci Lijevnjani: "Kazuj, kujo, stari Vujadine, Kazuj, kujo, družinu ostalu, I jatake kud ste dohodili, Dohodili, zime zimovali, Zimovali, blago ostavljali; Kazuj, kujo, krčmarice mlade Kod kojih ste rujno vino pili, Pili rujno vino u potaji. ...

Moravac

24.03.2016. 13:12

Mogu sada da nas optuze i za genocid nad indijancima, Ausvic, Hirosimu i Nagasaki ali vise nista nece biti kao sto je bilo pre jer se Rusija podigla sa kolena i to nasi dusmani vec osecaju na svojoj kozi. Kako god da mu presude, Radovan ce biti heroj i slavice se zajedno sa svim ostalim srpskim herojima: Carem Lazarem, Karadjordjem, Njegosem i sl.

Zli Porucnik

24.03.2016. 13:55

Kako god da preude on je za nas veliki covek, a sto veca kazna bude bice veci srbin

zaliv.co

25.03.2016. 00:03

@Zli Porucnik - Mislis Ratko Mladic, Karadzic ipak nije nista uradio...ovo sto mu natrpase ovde je cista farsa, covek nije imao cak ni direktnu komandu nad vojskom...Ratko Mladic je pravi heroj.

Zagreb

24.03.2016. 14:02

Ja bih Radovana odmah oslobodio i postavio za gradonacelnika Bruxellasa. On zna kako se to radi.

dzordz

24.03.2016. 14:24

ovo je simbolicno, usred eu se sudi predsedniku jedne srpske drzave sto se suprostavio islamskim ekstremistima, a jos nisu sahranjene zrtve islamskih ekstremmista iz brisela od pre dva dana. na ulicama nedalekog brisela je naoruzana vojska. eu kao da je zaboravila da ne postoje srpski teroristi, samo islamski

Никола

24.03.2016. 14:24

"Не плашим се ја непријатеља, нека их је ка' на гори листа, но се плашим зла домаћега". Његош. Па нека ти "домаћи листови" нађу себе у свему овоме!

SuverenaAnonimka

24.03.2016. 14:27

Hag u vazduh poslati - srbi moraju da pobede sa svojom ideologijom! Dok Evropa gori od islamskog terora oni sudi ljudima koji su se borili protiv tog zla!

BRADONJA

24.03.2016. 14:32

Šta su SRBI trebali,da čekaju,još koji JASENOVAC i njemu slične grobnice a o jamama,da negovorimo!!!!Živjela SRBSKA!!!!!

momcilo

24.03.2016. 14:34

Neverovatno, Karadzicu pripisuju dela koja su pocinili hrvatski I muslimanski politicari. Jos jedna pobeda engleske propagandne masinerije. Posle ove engleske pobede, engleskoj su svi putevi, otvoreni prema moskvi. Bas me interesuje, kako ce proci sa rusima.

Corpus Callousum

24.03.2016. 14:43

Presuda je opomena vladam suverenih zemalja, da nemate pravo da se braniti jer ćete kao "Vođe" biti privedeni (Ne)pravdi i biti osuđeni. Može se samo Americi dozvoliti da uđu u Irak i pobiju na hiljade Iračana, da se u Iraku u "Abu Grajb" zatvoru u Bagdadu siluju i malteretiraju zatvorenici, da se novinari ubijaju namerno iz apači helikoptera, to može čak i ako dođeš nekoliko hiljada kilometara u tuđu zemlju. Ako neko brani svoje selo svpj grad, još je uz to "Mali Rus" nema šansu za pravdom.

Dragi

24.03.2016. 15:15

Presudu neću da komentarišem, odavno je jasno da je Haški sud politička institucija koja ne sudi po pravdi već po diktatu SAD i V. Britanije. Međutim izjava g. Plavšić da bi Karadžić trebao da se pokaje je odvratna. Pitam se da li se ona kaje zato što je branila srpski narod, koliko je para dobila od stranaca za to svoje zakasnelo "kajanje" i da li ima još neki Srbin iz Republike Srpske na njihovom platnom spisku? Radovan je sve radio u interesu srpskog naroda i nema za šta da se kaje.

ranko75

24.03.2016. 15:34

Biljana Plavsic nesto govori?Ona treba da se pokrije po usima, ona je sramota srpskog naroda, njoj niko ruku ne treba da pruzi.

Runjaldo

24.03.2016. 15:51

jao kad se samo setim kada je Vojska Srpske Republike pohvatala pacove u plavim slemovima pa ih cengelama vezala za repetitore...ha haha...bombardovanje je stalo istog momenta.

Teodosije

25.03.2016. 08:59

@Runjaldo - Zato smi i pobegli iz Hrvatske, ostali lancima vezani u BiH gde polako nestajemo, a uzese nam i Kosmet. Tako da smo opet "pobedili".

Novica

24.03.2016. 15:51

Plavsiceva je provodila u Hagu Dodikovu politiku i potvrdila ko su pravi izdajnici srpskog naroda.

Vukadin

25.03.2016. 08:35

@Mile - Jeste bas. Svi ce uciti o njemu iz ovih presuda, a zbog njega ostadosmo bez Kosmeta.

Јабре

25.03.2016. 01:36

Живео ти нама Радоване нацистичка инквизиција нема моралну тежини !