TORINSKI gigant je dodao gas i krenuo u hibridnu eru. Modeli "fijat 500" i "fijat panda“, neosporni lideri u segmentu gradskih automobila, biće prvi modeli "FCA Grupe" koji će koristiti novu hibridnu tehnologiju.

Novi modeli "500" i "panda hibrid", koji će biti dostupni od marta 2020. godine, doneće još jednu revoluciju urbane mobilnosti, čime će ovi modeli biti dostupni svima i postati novi evropski standard za električne gradske automobile.

- Ova dva vozila pružiće sve prednosti efikasne, kompaktne, lake i pristupačne hibridne vožnje. Ukratko, to je najbolje rešenje za gradski automobil i u skladu je s "Fijatovim" pristupom. Tokom poslednjih 120 godina, naša kompanija je bila pionir u tehnologiji i inovator u mobilnosti, a sada i održivoj mobilnosti - kaže se u saopštenju "Fijata" dosatvljenog "Novostima".

Sa pojavom novih hibridnih verzija modela elektrifikacija brenda počinje, i nastaviće se s početkom proizvodnje u Torinu novog modela "500". Ovaj model će biti 100 odsto električan i zato će imati ključnu ulogu u elektronskoj mobilnosti u okviru "FCA" strategije. U 2020. godini grupa će ponuditi asortiman proizvoda i usluga kako bi pružila korisnicima kompletno i održivo iskustvo mobilnosti.

Po prvi put u istoriji ova dva tradicionalna i komplementarna modela, "500" i "panda" biće dostupni u posebnoj jedinstvenoj seriji: ekskluzivnoj "Launch Edition" seriji, sa debitantskim nastupom novog benzinskog "Mild Hybrid" motora koji kombinuje najnoviju porodicu 3-cilindričnih "FireFly" 1,0 -litarskih motora snage 70 KS sa 12-voltnim BSG elektromotorom i litijumskom baterijom.

PROČITAJTE JOŠ - Najveća prodaja u istoriji: Kompanija "Rols-Rojs" poslovala rekordno (FOTO)

U poređenju s 1,2-litarskim "Fire" motorom sa 69 KS, verzija "Mild Hybrid" utiče bolje na potrošnju goriva, što smanjuje emisije CO2 u proseku za 20 odsto i do 30 odsto kod modela "panda kros", bez žrtvovanja performansi. Takođe je obezbeđen vrlo visok standard komfora pri vožnji zahvaljujući BSG sistemu, koji omogućava tiho restartovanje, lagano bez vibracije, s unutrašnjim sagorevanjem u "Stop&Start" funkcijom.Korisnici će takođe uživati u prednostima vozeći hibridni model (automobil zadovoljava "Euro 6D Final", primera radi), koje, u zavisnosti od lokalne regulative, obuhvataju slobodu pristupa i kretanja u gradskim centrima, jeftiniji parking u gradskim centrima i poreske olakšice.

Specijalna serija može se prepoznati po znaku "Hybrid" na zadnjem delu i ekskluzivnom logou "H", koji formiraju dve kapi rose, na centralnom panelu. Rosa - simbol svetlosti zore i početka nove ere - upotrebljena je kao inspiracija za novi i ekskluzivni "Dewdrop Green" boju eksterijera koji stoji automobilima kao elegantno odelo, u savršenoj harmoniji sa

temama prirode i inovacija, kaže se , između ostalog, u saopštenju "Fijata".