Važno je da ostane sočno i ukusno: Koliko dugo se meso peče u rerni

S. D.

utorak, 14. 01. 2020. u 21:20

Важно је да остане сочно и укусно: Колико дуго се месо пече у рерни

Depositphotos

Ukoliko ne vodite računa koliko je rerna zagrejana i na koju temperaturu je podešena, može se desiti da meso ostane suvo i ne naročito ukusno. Različite vrste mesa zahtevaju drugačiji tretman

DA bi meso bilo sočno i ukusno, veoma je važan način pripreme, ali i vreme pečenja. Pre svega bitno je da rerna bude dobro zagrejana. U suprotnom, meso će se osušiti i neće biti dovoljno ukusno. Recimo, svinjsko meso s rebrima (1,5 kg) peče se sat i po na 200 stepeni. Toliko je potrebno da se dobro ispeče i pile, dok će pileći bataci i prsa na istoj temperaturi biti gotovi za 45 minuta.

Ćurka od 2,5 kg peče se dva i po sata na 170 stepeni, a ukoliko je punjena, sat duže. Jagnjeća plećka (2,5 kg) ili but (1 kg) peku se sat i po na 200 stepeni, teleći odrezak na istoj temperaturi 30 do 40 minuta, dok će govedina (1 kg) biti gotova za 40 do 60 minuta na 200 stepeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije