Bio si PONOSAN na nas... NEMA TE... Kolege u suzama zbog smrti reditelja Igora Vuka Torbice

NovostiOnline

18. 06. 2020. u 10:23

Na društvenim mrežama među prvima se oglasio pozorišni reditelj Kokan Mladenović

Био си ПОНОСАН на нас... НЕМА ТЕ... Колеге у сузама због смрти редитеља Игора Вука Торбице
Reditelj Igor Vuk Torbica preminuo je u 33. godini u Rovinju, a njegova porodica, kolege i prijatelji u suzama se opraštaju i neutešni su zbog velikog gubitka.


Na društvenim mrežama među prvima se oglasio pozorišni reditelj Kokan Mladenović.


- Igor Vuk Torbica je bio Princ Teatra. Onako kako je Branko Miljković bio Princ Poezije. I posle Miljkovićevog tragičnog kraja ljudi su mislili da će se pojaviti neko sličan. I nije se pojavio. U ovim našim malim sredinama ne postoje dva Jovana Ćirilova, dve Borke Pavićević, dva Igora Vuka Torbice. On je odabrao svoj kraj na vrhuncu moći, onda kad je pokorio pozorište regiona i pokazao da je buduće vreme njegovo vreme. Decenije koje dolaze morale su biti njegovo zvezdano vreme, a umesto toga on je sebe prerano preselio u zvezde. U vremenima koja dolaze Igor Vuk Torbica bi morao biti idol i putokaz pozorišnim generacijama. Pošten, angažovan, lep i pametan, nalik još jednom svom sudrugu iz vremena tragedija, Ivi Loli Ribaru, naš je mladi prijatelj odustao od Zemlje koja se ne da popraviti i otišao da režira Nebo. Neka su ti mala sva sazvežda kojih ćeš se taći i neka je tvoj potpis na nebu vidljiv i kad neba više ne bude, dobri moj - napisao je Kokan Mladenović.


Dramaturg, scenarista, glumac i filmski kritičar Dimitrije Vojnov naveo je da je ovo nenadoknadiv gubitak za Srbiju i srpsko pozorište


- Igor Vuk Torbica nas je napustio. Nenadoknadiv gubitak za život i za pozorište. Nek mu je laka zemlja - glasi poruka Dimitrija Vojnova.Glumica Branka Otašević, koja je sa Igorom sarađivala na predstavi "Krvave svadbe", takođe se oprostila od voljenog kolege.


- Nek' zvone ,nek' bruje, sva teška,sva zvona.. Pre godinu dana..(slika). Ja se sećam da si me pustio sa proba (i jutarnja i večernja), sedam dana pre premijere da slavim rođendan Vuka I Luke.. i zahvalili su i se jer su išli u Zoo vrt i u Beograd. I imali porodicu na okupu za njihov peti rođendan. Da. Neka stane sve kako Milena reče. Neka stane. Evo deo ekipe sa gostovanja, Kopar. Kakvo igranje. Bio si ponosan na nas, a ja znam da će 19. avgusta Naše Svadbe biti neustrašive. Tvoje. Čućeš Nas. Naša Zvona, Teška... Nema te... Sad nek ' zvone, nek' bruje sva teška ,sva zvona... - poručila je Branka.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)