LESKOVAČKI KULTURNI CENTAR: Novo ruho pred 12. LIFFE

I.Mitić

18. 09. 2019. u 15:15

ЛЕСКОВАЧКИ КУЛТУРНИ ЦЕНТАР: Ново рухо пред 12. LIFFE

Foto I.Mitić

Leskovački kulturni centar dočekao festival u obnovljenom objektu
Leskovac – Pred otvaranje 12. Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije (LIFFE) u sredu su i zvanično okončani radovi na renoviranju zgrade organizatora ove filmske smotre – Leskovačkog kulturnog centra(LKC). Enterijer, ulazni portal i hol, sve kancelarije i izložbeni prostor kao i prostor za dramske i druge radionice jedne od najlepših zgrada u Leskovcu dobili su novi izgled investiranjem šest miliona dinara iz projekta „Gradovi u fokusu“ koji je finansiralo nadležno ministarstvo, a podrška je stigla i iz budžeta lokalne samouprave.


Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je podsetio da se iz gradske kase za kulturu izdvaja skoro devet odsto raspoloživog novca, a da je LKC prošle godine, po kvalitetu i kvantitetu događaja, bio prva institucija u Srbiji, odmah posle prestoničkih, dok je direktorka LKC Sanja Conić dodala da se ovde okupljaju stotine zaljubljenika u kulturu od muzičkog i književnog do dramskog i likovnog stvaralaštva, a da je među najznačajnijim manifestacijama predstojeći filmski festival.


- Leskovački kulturni centar će zasijati novim sjajem uoči jednog od najprestižnijih festivala u regionu. To je festival ljubavi, zajedništva i sloge svih koji rade na ovom festivalu i gostiju koji tokom festivalskih dana posete naš grad – istakla je direktorka Conić i naglasila da je većina sadržaja na festivalu besplatno.


Pročitajte još: LESKOVAČKI FESTIVAL: Nagrada Dikliću


Svečanosti otvaranja renoviranog objekta LKC prisustvovao je i reditelj Darko Bajić, višegodišnji umetnički direktor LIFFE, koji je ocenio da su Leskovčani uspeli da brendiraju festival koji sve više privlači pažnju reditelja iz celog regiona.


- Festival je postao zreli pubertetlija i naša je ideja da ga i dalje širimo. Da u Leskovcu predstavljamo sve nove filmove iz regiona, ali i serije koje će tek započeti svoj život na televiziji. Namera je da LIFFE pozicioniramo kao jedan od najznačajniji u regionu i Evropi i već sledeće godine pravićemo nove korake ka tom cilju – poručio je Bajić.


PLAKATE MENjAJU LED EKRANI


Umesto zastarelih panoa na kojima su lepljeni plakati sa najavama budućih bioskopskih projekcija i drugih sadržaja LKC uskoro će na ulazu u zgradu biti postavljeni moderni led ekrani. Oni su već stigli u zemlju, pa se očekuje, da montaža bude obavljena u toku trajanja ovogodišnjeg filmskog festivala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije