FILMSKI FESTIVAL: Na SILAFEST-u 51 film

D. N.

21. 08. 2019. u 14:28

ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ: На СИЛАФЕСТ-у 51 филм

Foto: Prošlogodišnji SILAFEST

Autori iz 24 države bore se za nagrade Gran pri festivala, "Zlatni" i "Srebrni talas", "Zlatni pinkum", „Plavi Dunav“i "Beli bagrem"

VELIKO GRADIŠTE – Na Festivalu turističkog i ekološkog filma - SILAFEST, koji se održava u Velikom Gradištu od 1. do 6. septembra, biće prikazan 51 film iz 24 države. Strani autori dolaze iz Francuske, Austrije, Turske, Nemačke, Španije, Perua, Ukrajine, Grčke, Portugala, Indije, Čilea, Litvanije, Azerbejdžana, Islanda, Jermenije, Bugarske, Tajvana, Slovenije, BiH, Hrvatske, Crne Gore, Velike Britanije i Iraka.

Pročitajte još: SRPSKI FILM MEĐU 46 NAJBOLjIH U EVROPI: Glas za "Šavove"

Najboljim ostvarenjima dodeliće se Gran pri festivala i nagrade "Zlatni" i "Srebrni talas", za najbolje filmove po takmičarskim kategorijama. Osim njih, biće dodeljene i specijalne nagrade "Zlatni pinkum", za najbolja domaća filmska ostvarenja iz oblasti ekologije i turizma, i nagrade "Beli bagrem" za najbolje autore u domenu opšteg senzibiliteta, režije, filmske montaže i muzike.

Izabraće se i dobitnici nagrade "Plavi Dunav", predviđeneza specijalne kategorije turističkog filma: vino, sport, kulinarstvo, religiozni turizam, kulturološki turizam, umetnost i turizam. Sva ostvarenja ocenjivaće stručni žiri, na čijem će čelu biti dr Terens Kliford Amos iz Velike Britanije.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije