MILO SE JAVNO OFIRAO: Srbi i SPC - poslednji izmišljeni protivnici

Milutin Sekulović

22. 05. 2021. u 08:10

PREDSEDNIK Crne Gore, makar zvanično, Milo Đukanović, konačno se javno ofirao.

МИЛО СЕ ЈАВНО ОФИРАО: Срби и СПЦ - последњи измишљени противници

Novosti

- Oni koji su bili protiv nezavisnosti nemaju moralno pravo da traže saglasnost Crne Gore da budu njeni predstavnici, kliknuo je Đukanović sa Cetinja, povodom predloga za imenovanje novih ambasadora, stavljajući time do znanja da Srbi više nisu jedini "neprijatelji države", već da su to svih 45 odsto onih građana koji su se na pokradenom referendumu izjasnili za zajedničku državu sa Srbijom. Doduše, glasali su i protiv DPS i Đukanovićeve privatne države, u šta se, vidljivo je i golim okom, Crna Gora pretvorila 15 godina od "odsudne bitke za odbranu države", kroz sticanja nezavisnosti.

Oni koji su pratili Đukanovićev politički put znaju veoma dobro da su Srbi i SPC samo poslednji njegovi izmišljeni protivnici u nizu posle Hrvata, Muslimana, Rusije, EU, zapadnih ambasada u Podgorici koje su prisluškivane, ambasadorke SAD koja je "čerečena" na njegovom, javnom servisu RTCG...

Poslednja izjava Đukanovića kredo je njegove vladavine zasnovane na deobama koje su vešto ubrzavane kopanjem ne samo po ranama iz prošlosti i podizanjem ograda prema neistomišljenicima i slobodarima, koji su često imali utisak da žive u nekoj vrsti aparthejda, u kojem je mesta bilo samo za "vojnike" druga Mila i njegovog DPS, koji su srušeni 30. avgusta, ali, očigledno, sa tim se ne mire.

Možda će Đukanovića pre nego što izazove još veće usijanje u Crnoj Gori, otrezniti incijativa Demokratskog fronta o pokretanju njegovog opoziva. U svakom slučaju, kada već prebrojava one koji mogu odlučivati u ime Crne Gore, u državi koja je juče podeljena obeležila još jedan Dan nezavisnosti, mnogi tvrde da je držano do načela, zakona, posebno moralnih, Đukanović nikada ne bi mogao odlučivati u njeno i ime građana Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri