USTAVNA “DORADA” PO MERI SARAJEVA: Bošnjaci bi najviše voleli da BiH preurede tako da izbrišu RS

Srđan MIŠLjENOVIĆ

30. 04. 2021. u 12:09

Niko normalan neće prihvatiti ustavne promene kojima se ukida Republika Srpska, podmukli plan da se Srbi "poislame" ili da svi do jednog preko noći postanu Bosanci

УСТАВНА “ДОРАДА” ПО МЕРИ САРАЈЕВА: Бошњаци би највише волели да БиХ преуреде тако да избришу РС

Novosti

NA šta su sve spremni bošnjački političari kako bi došli do cilja, odnosno novog Ustava BiH, prevazilazi rubriku "verovali ili ne". Glavni je cilj bošnjačke politike, nakon već četvrt veka od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, da se jednog dana usvoji novi dokument.

Sarajevska politička klika, nezadovoljna onim što se danas zove Ustav BiH - a nezadovoljni su i Srbi i Hrvati, ali ne kukaju kao Bakirovi vojnici - već 25 godina radi na "doradi" najvišeg pravnog akta kako bi bio po meri Sarajeva. Jedino što Bošnjaci ne bi menjali jeste da Sarajevo ostane glavni grad. Sve ostalo može da se briše. A najviše bi voleli da se izbriše RS.

Cilj je jasan: novim ustavom napraviti unitarnu Bosnu sa jednim predsednikom, jednom vladom, bez entiteta i da zvanični jezik bude bosanski. Naravno i da se glasa po principu jedan čovek-jedan glas. I da himna ima reči i prevod na arapski. E sada, problem Sarajeva je što za ustavne promene treba saglasnost sva tri konstitutivna naroda u BiH i podrška Republike Srpske. Znači i Srba.

To je ključni problem za Sarajevo. Jer, niko normalan iz Srpske neće prihvatiti ustavne promene kojima se ukida Republika Srpska, podmukli plan da se Srbi "poislame" ili da svi do jednog preko noći postanu Bosanci.

Akcije bošnjačkih političara iz Sarajeva oko ustava već sad daju materijal za nove "Nadrealiste" i dr Neleta Karajlića. Kako objasniti normalnom čoveku da najpoznatiji sarajevski srbomrzac, parlamentarac Denis Bećirović iz SDP, sada "velikodušno" predlaže da se uvede konstitutivnost Srba, srpskog jezika, ali i bosanskog jezika u Federaciji BiH i kantonima. Naravno, kroz izmene Ustava. A šta bi Denis i njegovi još dopisali ili izbrisali, može lako da se nasluti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45