DOBAR KOMŠIJA ZLATA VREDI: Najave iz Skoplja potvrđuju staro pravilo da se dobro uvek dobrim vraća

JELENA MATIJEVIĆ

08. 04. 2021. u 12:09

Ovih dana iz Skoplja stižu vesti koje potvrđuju da je na najbolji način shvaćen komšijski gest iz Srbije, da doniranje vakcina ni u jednom trenutku nije pogrešno protumačeno

ДОБАР КОМШИЈА ЗЛАТА ВРЕДИ: Најаве из Скопља потврђују старо правило да се добро увек добрим враћа

Novosti

SRBIJA je Severnoj Makedoniji u dva navrata poklonila ukupno 8.190 doza vakcina protiv kovida 19. U vreme kada svet danonoćno bije bitku protiv nevidljivog neprijatelja kakvog čovečanstvo odavno ne pamti, bio je to čin koji pokazuje prijateljstvo prema građanima komšijske države.

U tom gestu Srbije nije bilo nijedne skrivene namere, niti velikosrpskih pretenzija, kako bi malobrojne zlurade duše to htele da protumače. Reč je samo o solidarnosti i dobroj volji u trenucima kada je naša zemlja imala dovoljno cepiva za svoje građane, dok je kod komšija bilo stani-pani. Tako je uručivanjem prvog kontingenta vakcina, Srbija praktično omogućila početak vakcinacije u Severnoj Makedoniji, o čemu su izvestili i vodeći svetski mediji.

Kada je od predsednika Vučića na prelazu Tabanovce preuzeo prvih 4.680 doza vakcina, makedonski premijer Zoran Zaev poručio je da to što je "srpski narod odvojio svoje vakcine za njegovu zemlju, jeste velika i ozbiljna poruka bratstva i prijateljstva, koju neće zaboraviti". I nisu.

Ovih dana iz Skoplja stižu vesti koje potvrđuju da je na najbolji način shvaćen komšijski gest iz Srbije, da on ni u jednom trenutku nije pogrešno protumačen. Posle objave premijera Zaeva da će, u znak zahvalnosti, srpskim vozačima biti omogućena besplatna putarina u Severnoj Makedoniji, direktor Agencije za promociju turizma Ljupčo Janevski pozvao je ugostitelje u svojoj zemlji da ove godine srpskim turistima omoguće niz beneficija, od besplatnih parkinga do popusta u hotelima i bržeg prelaska granice.

Niko u Srbiji nije očekivao da se na poklon uzvraća poklonom, ali najave iz Skoplja potvrđuju staro pravilo da se dobro uvek dobrim vraća. Tako, jedino valja!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)