NAROD JE PRELOMIO: Pobeđena je vlast koja je decenijama nosila epitet mafijaška

Veliša Kadić

01. 09. 2020. u 11:41

GLAS naroda koji se mesecima slušao na litijama bio je Božji glas koji se kasnije preneo na protestne šetnje i završio u izbornoj kutiji.

НАРОД ЈЕ ПРЕЛОМИО: Побеђена је власт која је деценијама носила епитет мафијашка

Novosti

Pobeđena je vlast koja je decenijama nosila epitet mafijaška. Narod je prelomio uz pomoć Crkve. Višemesečne litije sa svećama i crnogorskim trobojkama u rukama zapalile su oganj slobode! Milo još nije priznao poraz (a i neće), ali se ipak zadovoljio učinkom da je njegov DPS ovog puta osvojio oko 15.000 glasova manje u odnosu na izbore 2016. Čak je i u rodnim Rastocima, nekada tvrdom nikšićkom uporištu, prošao kao bos po trnju.

Nije pomogla ni podrške dežurnih DPS lobista Nenada Čanka i Vuka Draškovića, koji su zastrašivali narod da su "Amfilohijevi srebroljupci i SPC alat Rusije za destabilizaciju Crne Gore". Mnogo godina je protutnjalo za nama, ali tek sada zvanična Podgorica gleda u evropsku budućnost, modernu Crnu Goru u kojoj će biti jednaka prava za sve, pa i Srbe.

U međuvremenu, Evropa je zatražila dijalog između SPC i države, kao i poštovanje verskih prava, koji će sada da se odvijaju u mnogo tolerantnijoj atmosferi. Ono što je Milova vladavina ostavila biće teško preko noći promeniti. Nova vlast će raditi na pomirenju građana i uticati na poboljšanje odnosa sa Srbijom i Rusijom i drugim zemljama regiona i Evrope.

Milo je 1991. prvi put postao šef komunističke vlade. Tada je, recimo, Emanuel Makron bio dete, Fransoa Miteran predsednik Francuske, a Helmut Kol nemački kancelar! Jedna era je završena. Počinje nova epoha za Crnu Goru. Nadajmo se bolja, uz pletenje najlepšeg bratskog venca sa Srbijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)