UČENICIMA I RODITELJIMA JE SVE DOZVOLJENO: Kako je učiteljica bez mrlje u karijeri od 30 godina završila na stubu srama

B. Borisavljević

05. 11. 2023. u 16:03

UČITELjICA V. P. iz Osnovne škole "Braća Jerković" u beogradskom naselju Železnik je suspendovana sa posla i protiv nje je pokrenut disciplinski postupak.

УЧЕНИЦИМА И РОДИТЕЉИМА ЈЕ СВЕ ДОЗВОЉЕНО: Како је учитељица без мрље у каријери од 30 година завршила на стубу срама

Novosti

Na teret joj se stavlja - nasilje nad učenikom. Posle prijave roditelja da je, navodno, povukla njihovo dete za kapuljaču i vikala, po ekspresnom postupku je "izbačena" iz učionice.

U disciplinskom postupku će tek biti utvrđeno šta se dogodilo i da li se uopšte dogodilo?! Bez potvrđene krivice, samo na osnovu priče desetogodišnjeg deteta, žena sa 30 godina staža i bez mrlje u karijeri je stavljena na stub srama. Kolege, roditelji i đaci su joj dali podršku obustavom nastave jedan dan. Direktorka škole kaže da je morala da postupi po zakonu, ali je bez odgovora šta se zaista dogodilo.

Dok su nekad profesori bili autoriteti za đake, prema kojima se odnosilo sa dužnim poštovanjem, danas su te uloge zamenjene. Učenicima, ali i njihovim roditeljima, sve je dozvoljeno, a nastavnicima su vezane ruke. Na đaka se ne sme povisiti ton, dati slaba ocena, reći mu da nije naučio...

Odmah reaguju roditelji, a za njima ili sa njima, prosvetna inspekcija, razne nevladine organizacije, kursadžije, dežurni prevaspitači "zatucanih Srba", pozivajući se na kršenje povelja o pravima deteta. Učenicima je dozvoljeno da izmiču stolice profesorima, da ih vređaju i snimaju mobilnim telefonima, da sede na stolovima, da urlaju na času. Profesor ne sme čak ni da ih udalji sa nastave.

A, da li se ti roditelji, bar ponekad, zapitaju jesu li su njihova deca uvek u pravu, da li, možda, njihovi mezimci nisu pogrešili? Za agresivno i bahato ponašanje, jedinice u školi, izostanke, uvek je kriv neko drugi. Obrazovni sistem je na rubu ponora. Minut do 12 je da prosvetne vlasti nešto konkretno urade i vrate ugled školi i profesoru.

Jer, u suprotnom uskoro se može dogoditi da profesori traže dozvolu od đaka, ali i njihovih roditelja, da uđu u učionicu ili da im se obrate. Uostalom, nedavno je predloženo i da bi na zahtev mama i tata predavači ubuduće bili obavezni i da obrazlažu ocene koje su davali!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (6)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!