NEDONOŠČE! Reč koja opisuje Bosnu i Hercegovinu

Dušan Stojaković

29. 07. 2022. u 12:00

Upravo, čuvar Alijinog prestola, odmah je zapaljivo krenuo da pominje oružje. Ništa novo! Saveznici ćute. A, vekovima željena "mirna Bosna" sve više deluje kao san?

НЕДОНОШЧЕ! Реч која описује Босну и Херцеговину

Novosti

NEDONOŠČE! Reč koja opisuje Bosnu i Hercegovinu. To je potvrdila majka "Jugoslavije u malom". Kristijan Šmit, gospodin sumnjivog mandata na poziciji međunarodnog protektora, priznao je da njihovo čedo ne može da prohoda ni 27 godina od rođenja u dejtonskom porodilištu.

Morao je da nametne ustavne promene kako bi obezbedio da većinska i "najmultietničkija" nacija na dunjaluku više ne ponižava i u lice se ne smeje komšijama. Da ih izvrgavajući pravni sistem ruglu podseća da nije bitno ko je koje vere i nacije, ako je Bošnjak. Da Mustafa i Mirsad u Domu naroda Federacije BiH se ne predstavljaju kao konstitutivni Hrvati ili Srbi i odlučuju umesto njih. Jer zašto bi dva hrišćanska naroda negovala posebnost kada je građanska opcija "zakucana" u Islamsku deklaraciju oca nacije - Alije Izetbegovića?

Sladostrasno sarajevsko seirenje na višegodišnje kolonijalno nametanje zakona na štetu jedne Republike i jednog naroda pretvorilo se preko noći u dosad nezapamćene proteste. Događanje naroda ispred kancelarije u kojoj su stolovali Lajčaci, Ešdauni, Petriči i ini čija imena nisu ni vredna pomena!

Zasmetao je poslednji ukaz, koji ima jačinu uboda komarca za Federaciju BiH, za razliku od brutalnih mera koje su bezosećajno brisale ono što je u bazi Rajt Peterson potpisano, a išlo u prilog političkom Sarajevu (čitaj široj porodici Izetbegović).

Upravo, čuvar Alijinog prestola, odmah je zapaljivo krenuo da pominje oružje. Ništa novo! Saveznici ćute. A, vekovima željena "mirna Bosna" sve više deluje kao san? Da nije do vas, draga braćo evropska? Jesu li i za ovo krivi Rusi? Ili je malo do vas? Ili je kriv Dodik? Koji se "kao dašak svežeg vetra" obio o hridi vaše arogancije...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)