NEISPRAVNE RAKETE U POGREŠNIM RUKAMA: Od britanskog protivtenkovskog oružja razlog za strepnju imaju i srpska i albanska strana

Dragan Vujičić

20. 04. 2022. u 10:28

Volas je priznao da rakete ne rade dobro i da će poslati i rezervne delove.

НЕИСПРАВНЕ РАКЕТЕ У ПОГРЕШНИМ РУКАМА: Од британског противтенковског оружја разлог за стрепњу имају и српска и албанска страна

Novosti

ZVANIČNI London krajem februara tajno je uputio prvi kontingent protivtenkovskog oružja (NLAW) u srpsku pokrajinu i sada razloga za strepnju imaju i srpska i albanska strana.

Beograd, jer ubojito oružje u rukama terorista znači da imperija na zalasku sa vladom na čijem čelu je "pali" premijer ne odustaje od namere da fabrikuje ratove kao gorivo opstanka bivšeg hegemona, dok Priština ima razloga da se plaši rata i gledajući "Jutjub".

Kada je 24. marta objavljen video-snimak 22-minutnog telefonskog razgovora između britanskog ministra odbrane Bena Volasa i ruskih komičara Vladimira (Vovana) Kuznjecova i Alekseja (Leksusa) Stoljarova od smeha su se "valjali" i plakali svi ozbiljni na planeti.

Jedan od Rusa koji se predstavljao kao ukrajinski premijer Denis Šmihal, pitao je Volasa: Kakvu bi pomoć Velika Britanija pružila Kijevu u nabavci nuklearnog oružja, a "časni" Volas je odgovorio da mora da se konsultuje sa premijerom Džonsonom, mada je "princip da se prema Ukrajini odnosimo kao prema prijatelju u svakoj odluci". Drugi deo razgovora odnosio se na rakete NLAW.

Volas je priznao da one ne rade dobro i da će poslati i rezervne delove.

"Klirens" ili čišćenje stokova oružja "koje ne radi dobro" zahvatilo je moćni vojnoindustrijski sektor sa obe strane Atlantika preteći da očisti čitave narode. Vidi se u Ukrajini i nadamo se da se neće videti kod nas. Na zapadu ionako više ne kriju da im nije stalo šta će biti sa "aneks državama" - teritorijama i narodima koje nastaju i nestaju u globalnim ratovima. U međuvremenu Britanci su tražili od "Jutjuba" da cenzurišu komičare i udovoljeno im je tako što je ostao snimak dijaloga od 10 minuta. Nije izbačena atomska bomba - nego neispravne rakete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)