“SREDNJORODNO” KLIZANJE: Da li se preko Olimpijade na mala vrata uvodi - treći pol

Momčilo Popović

04. 02. 2022. u 10:16

Pitanje je: zašto se ne organizuje posebna Olimpijada za sve koji sumnjaju da su ono što im je priroda rekla da jesu?

“СРЕДЊОРОДНО” КЛИЗАЊЕ: Да ли се преко Олимпијаде на мала врата уводи - трећи пол

Novosti

ŠTA li će se desiti ako se Timoti Leduk pred izlazak na olimpijski led u Pekingu (ponovo) predomisli oko toga da li je muškarac, žena, homoseksualac ili bespolna živuljka na dve noge koju trenutno krste kao "nebinarna osoba"?

Američki klizač sa muškim imenom rođen je pre 31 godinu sa svim primarnim odlikama jačeg pola. U 18. godini je javno obelodanio da ga privlači isti pol. Prošle godine se ipak odlučio da se deklariše kao neko između muškarca i žene. Rešio je da bude - sredina. Kao takav, nikakav, on (ono) bi trebalo da sa Ešli Kejn Gribl učestvuje u nadmetanju plesnih parova pod američkom zastavom.

S obzirom na to da je Ešli žensko, onda bi Timoti trebalo da bude muško, jer u takmičenju parova po definiciji učestvuju muškarac i žena. Međutim, on nije ni jedno ni drugo. Biće zanimljivo ako se neko od konkurencije doseti da se zvanično žali na povredu pravila. A ako su pravila promenjena, onda smo na mala vrata dobili treći pol. Njegovi predstavnici bi, teoretski, mogli da se uklapaju u razne discipline. Timoti bi, kao bespolni, mogao da se takmiči i u muškoj i u ženskoj pojedinačnoj konkurenciji, bar dok se ne uvede konkurencija isključivo za bespolne. Gej disciplina čisto muških ili samo ženskih parova još nije uvedena, mada kako je krenulo ni to nije isključeno. I tu bi Timoti mogao da se uključi. Samo kaže koji je pol tog dana.

Najnoviji bizaran primer maskenbala nakaza koje je zapadna kultura pod izgovorom slobode izbora i demokratije posejala po planeti (pa gde se primi). Olimpijada, i to baš u Pekingu, izabrana je za eksperiment uživo kako bi se dobilo na transparentnosti. Pitanje je: zašto se ne organizuje posebna Olimpijada za sve koji sumnjaju da su ono što im je priroda rekla da jesu?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)