PREVARENA MILANKA: Hod po trnju Srba sa KiM kojima su Albanci uzurpirali imovinu u dokazivanju svojih prava

Dragana Zečević

02. 11. 2021. u 10:36

Poznato je da pred sudovima na Kosmetu za Srbe nema pravde, pogotovu ako se drznu da zatraže vlasničko pravo

ПРЕВАРЕНА МИЛАНКА: Ход по трњу Срба са КиМ којима су Албанци узурпирали имовину у доказивању својих права

Novosti

FALSIFIKOVANIM smrtovnicama predaka, lažnim izvodima i ličnim kartama rođaka, Milanki Dujović Terzić iz Peći je preoteto i prodato imanje u okolini Peći. Sada ona i još petoro naslednika plaćaju sudske troškove i advokata kako bi potvrdili tapiju nad dedovinom. Sa istim problemom se suočava i Đokica Stanojević iz Đakovice. Albanac koji je uz lažne dokumente imovinu prepisao na sebe u katastru u Đakovici, nije je preprodao, tako da je Stanojevićeva borba za imetak, o čemu poseduje i potvrdu nekadašnje Unmikove Agencije za imovinu, za nijansu lakša od Milankine.

Međutim, ne zna se koliko će trajati mukotrpan put za istinu ovo dvoje, ali i još oko 80.000 Srba i nealbanaca kojima je na neki način preoteta i uzurpirana imovina. Poznato je da pred sudovima na Kosmetu za Srbe nema pravde, pogotovu ako se drznu da zatraže vlasničko pravo. Tada će mnogi od njih biti čak i uhapšeni. Sud će poverovati uzurpatoru da su Srbi, pravi vlasnici imovine, navodni ratni zločinci. Nekima se, poput Milanke, i posreći, pa lažnim svedocima proradi savest i priznaju da su lagali, a ona je u pritvoru provela petnaestak dana. Međutim, brojni su primeri da se Srbi zbog želje da dokažu vlasništvo ili ne žele da prodaju imovinu Albancima, osude i na višegodišnje kazne. Poput Marka Simonovića, mladića iz Prištine koji je odležao petogodišnju kaznu jer ga je Albanac, koji mu je uzurpirao, a potom srušio kuću u prištinskom naselju Sunčani breg, optužio da je kao maloletnik ubijao Albance?!

Ne čude više lažni svedoci i postupci kosovskih sudova. Čudi međunarodna zajednica koja se zaklinje da je pravo na vlastitu imovinu neprikosnoveno, ali koja ni posle pet godina ne može da "privoli" albanske vlasti da povrate 24 hektara imanja Visokim Dečanima.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!