HEROJI OLIMPA: Duboki naklon i veliko hvala zaslužuju i oni koji nisu u Tokiju došli do odličja

SREĆKO OBRADOVIĆ

10. 08. 2021. u 10:21

Put do Olimpa nikada nije bio teži i naporniji, zato i istorijski uspeh srpskih sportista još više dobija na značaju

ХЕРОЈИ ОЛИМПА: Дубоки наклон и велико хвала заслужују и они који нису у Токију дошли до одличја

Arhiva

ISPRAĆENI su u Tokio s ogromnim očekivanjima, a vratili su se sa istorijskim, najvećim uspehom Srbije na Olimpijskim igrama, sa devet medalja, tri zlatne, srebrnom i pet bronzanih. Srpski sportski heroji, zauvek su zlatnim pečatom urezani u srca navijača, ali i u sve almanahe koji će budućim pokolenjima služiti kao putokaz kako se bori za svoju zemlju, zastavu i grb, za svoju - Srbiju.

A Milica, Jovana, vaterpolisti, Damir, Zurab, Tijana, odbojkašice, Milenko i basketaši, ali i Novak, najveća zvezda u Selu oko koga su se svi okupljali, Ivana, Zorana, Nina, Miloš, Martin... i svako od naših 86 takmičara među 11.000 sportista iz celog sveta, iako nisu stigli do odličja, zaslužili su da im se svi duboko naklonimo i kažemo - veliko hvala.

Naravno, možda smo mogli da osvojimo još koje odličje, pa čak i neko zlato više, pre svih Đoković i basketaši, koji su i bili najveći favoriti. Ali, kada se poklope objektivne okolnosti, opasan protivnik, loš dan, umor, vremenske (ne)prilike... onda niko nema pravo da se ljuti na njih, jer njima je, svakako, najteže. Bili su tako blizu medalje, a ostali su bez nje.

I samo kada se svemu tome doda da su na Igrama u Tokiju čak 93 zemlje osvajale medalje, a 65 one najsjajnije, jasno je da put do Olimpa nikada nije bio teži i naporniji. Zato i istorijski uspeh srpskih sportista još više dobija na značaju.

Ti momci i devojke su sve podredili zastavi Srbije. Godine su uložili u treninge i takmičenja da bi samo stigli do šanse da se bore za svoju zemlju, koja im je povećanim ulaganjima u sport omogućila sjajne uslove za pripreme, a novčanim nagradama bar malo im se odužila za sve što su za nju uradili. I još će da urade. Pariz je već - 2024. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna