BEZOBZIRNO “OPIPAVANJE PULSA”: Čemu služi besmislena anketa britanskih vojnika u Goraždevcu?

Rade Dragović

17. 06. 2021. u 11:12

Vuk nikako ne može da bude čobanin, kao ni terorista dobar policajac

БЕЗОБЗИРНО “ОПИПАВАЊЕ ПУЛСА”: Чему служи бесмислена анкета британских војника у Гораждевцу?

Novosti

IMATE li poverenja u kosovsku policiju?

Nekada i negde drugde, ovo pitanje možda bi imalo nekog smisla. Postavljeno Srbima u Goraždevcu, juna 2021, od strane britanskih vojnika, besmisleno je, bezobzirno, i, najgore od svega, zloslutno.

Baš tako su meštani Goraždevca i doživeli kombi Kfora koji je došao odnekud, ne pitajući nikoga, a iz koga je izašlo desetak Britanaca u uniformama i razmilelo se po selu sa pitanjima i formularima. Jer dok god su ubice ubijene dece iz ovog mesta na slobodi, pitanje poverenja u kosovske institucije u Goraždevcu može biti samo uvreda ili provokacija.

Britanci, u želji da "opipaju puls" građanima o čijem miru navodno brinu, postavljali su i pitanje šta misle o tome da Visoke Dečane ne obezbeđuje Kfor, nego kosovska policija. Gotovo svako na KiM, ako je iskren, zna da tamošnja srpska duhovna baština nije bezbedna. O tome je obavešten i čitav svet, osim vlasti u Prištini i njihovih stranih političkih sponzora. Ono što tvrdi "Evropa nostra" - da su Dečani jedna od sedam najugroženijih kulturnih dobara u Evropi - u Goraždevcu oseća svaki Srbin. Jer vuk nikako ne može da bude čobanin, kao ni terorista dobar policajac.

Posle Spasovdana u Prištini, novog nekažnjenog skrnavljenja groblja u Orahovcu i već stalnog upiranja Prištine da pokosovari srpsku pravoslavnu istoriju i baštinu, Srbi imaju more razloga da strahuju i za Dečane, Pećku patrijaršiju i sve druge svetinje. Ali i za porodice, sopstvene živote i imovinu.

Da Srbi Prištini ne veruju, Britanci mogu da se uvere bez ulazaka u italijansku zonu Metohije, formulara i besmislenog zapitkivanja meštana Goraždevca. Dovoljno će biti da bace pogled na sela kojih više nema, spaljene i napuštene srpske kuće i hiljade nerešenih predmeta kosovske policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega