SRBI U VUKOVARU UZ VUČIĆA: Proteklih godina je značajno povećana podrška i pomoć Srbima u celom regionu

Novosti online

31. 03. 2022. u 13:03

DEJAN Drakulić, predsednik ZVO, zahvalio je na dosadašnjoj podršci Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića srpskoj zajednici na istoku Hrvatske i poslao podršku predsedniku Vučiću.

СРБИ У ВУКОВАРУ УЗ ВУЧИЋА: Протеклих година је значајно повећана подршка и помоћ Србима у целом региону

Foto: Tanjug

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

- Poštovani generalni konzule gospodine Nakiću, ovim putem, pred novi ciklus formiranja vlasti u Republici Srbiji, želim da se zahvalim na dosadašnjoj podršci Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića srpskoj zajednici na istoku Hrvatske.

Proteklih godina je značajno povećana podrška i pomoć Srbima u celom regionu i to mi Srbi u Vukovaru zaista osetimo. Za opstanak Srba na ovim prostorima, za očuvanje našeg kulturnog i verskog identiteta od izuzetnog je značaja podrška matične zemlje projektima, programima i životu Srba, a posebno je važno da ljudi koji vode politiku u Republici Srbiji imaju viziju kako ojačati položaj, pre svega Srbije, a zatim i Srba na ovim prostorima. Predsednik Vučić je u proteklom periodu imao tu viziju i želju te je učinio puno za srpsku zajednicu, kako pružanjem političke podrške i osnaživanjem našeg položaja, tako i finansijskom podrškom projektima od izuzetnog značaja za Srbe.

Raduje nas činjenica da je Srbija danas dovoljno ekonomski i politički jaka da može pružiti podršku Srbima u celom regionu i sačuvati mir i stabilnost koja je svima neophodna.

Zbog svega navedenog želim da izrazim zahvalnost za dosadašnju saradnju i molim Vas da predsedniku Vučiću prenesete našu podršku i želju za uspehom na predstojećim izborima - naveo je Dejan Drakulić, predsednik ZVO.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili