"NEKI NISU SVESNI KOLIKO BLAGO SELO PRUŽA": Ana Brnabić, Irena Vujović i Darija Kisić Tepavčević obišle porodicu Lalić

Novosti onlajn

26. 02. 2022. u 16:50

ANA Brnabić, Irena Vujović i Darija Kisić Tepavčević u sklopu današnje posete Borskom okrugu obišle su i mladi bračni par Lalić iz sela Čubra, u blizini Negotina. Ovaj mladi par je odlučio da se vrati na selo i pokrene sopstveni biznis za reciklažu otpadnih sirovina.

НЕКИ НИСУ СВЕСНИ КОЛИКО БЛАГО СЕЛО ПРУЖА: Ана Брнабић, Ирена Вујовић и Дарија Кисић Тепавчевић обишле породицу Лалић

foto: SNS

Ana Brnabić je istakla da je njena želja bila da razgovara posebno sa mladima i preduzetnicima u Borskom okrugu, jer, pre svega, želi sa njima da sumira rezultate, ali i da čuje šta još možemo da uradimo kkao bismo zadržali mlade u Borskom okrugu.

- Mnogo toga smo uradili, a najbolji pokazatelj su nikada više izgrađenih puteva i auto-puteva, plate i penzije koje su danas više nego ikada ranije, sjajni ekonomski rezultati države. Da bismo nastavili da razvijamo Srbiju moramo da radimo svi zajedno, jer samo zajedno možemo sve - rekla je Brnabić.

Irena Vujović je napomenula da je velika čast upoznati Milana i njegovu porodicu. „Oni su odabrali da se bave poslom budućnosti, a to je reciklaža otpada. Pored toga što će moći da izdržavaju svoju decu, da prošire i imanje i porodicu, oni su ti koji imaju jako bitnu ulogu u našem društvu. To je očuvanje životne sredine. Srbija će graditi osam regionalnih centara, izdvajamo velika sredstva za očuvanje životne sredine, i to je jedan od načina kako se Srbija razvija i ide napred“, poručila je Vujović.

Darija Kisić Tepavčević je rekla da su Milan i njegova supruga mladi ljudi koji su pravi primer da se Srbija razvija ne samo u urbanim sredinama, već da mislimo i na selo. Oni su se vratili na selo, jer su od države dobili sredstva za kupovinu kuće, jer je država prepoznala važnost podrške mladim bračim parovima. Kisić Tepavčević podsetila je i na podršku države u smislu donošenja mera za očuvanje nataliteta, izdvajanje velikih sredstava kako za prvo, ali i za svako naredno dete.

Milan Lalić je rekao da kada su on i supruga razmišljali gde bi mogli da stvaraju budućnost, odlučili su se da to bude u selu Čubra. „Danas mnogi gledaju da pobegnu u gradove, a nisu ni svesni koliko blago selo pruža. Naročito danas, kada država daje velika sredstva, kako za pokretanje biznisa, tako i za kupovinu domaćinstva, ali i za rađanje dece. To je ono što smo svi čekali, ali sada, zahvaljujući politici predsednika Vučića, konačno smo i dočekali, da naša Srbija brine jednako o svima nama“, zaključio je Lalić.

BONUS VIDEO:

SINIŠA MALI: Nastavljamo da gradimo i razvijamo Srbiju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!