OSUMNJIČENI DELIMIČNO PRIZNALI ZLODELO: Saslušani N. J. (26) i Đ. R. (26), kojima se na teret stavlja ubistvo na Zvezdari

J. D. Lj.

10. 02. 2021. u 20:02

BEOGRADSKA policija uhapsila je N. J. (26) i Đ. R. (26) zbog sumnje da su 26. januara, u Pešterskoj ulici na Zvezdari, provalili u kuću šezdesetjednogodišnjeg Dragana V. (60), kome su oštrim predmetom zadali ubodne rane u predelu vrata i ramena, od kojih je on preminuo.

ОСУМЊИЧЕНИ ДЕЛИМИЧНО ПРИЗНАЛИ ЗЛОДЕЛО: Саслушани Н. Ј. (26) и Ђ. Р. (26), којима се на терет ставља убиство на Звездари

Foto: M.Anđela

Telo i glavu žrtve su zatim prekrili jastukom i ćebetom, izvršili premetačinu u kući i pobegli sa lica mesta. Njima se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Kako nezvanično saznajemo, dvojica osumnjičenih u sredu su na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu delimično priznala krivično delo.

Kako su "Novosti" pisale posle zločina, provala i napad na Dragana V., koji je, navodno, bio vlasnik kuće u Pešterskoj ulici, prijavljeni su policiji oko četiri izjutra, kada su podstanari sa sprata čuli zapomaganje iz njegovog stana. Međutim, iz straha, niko od njih nije sišao da vidi šta se dešava, već su samo pozvali policiju i Hitnu pomoć, čije su ekipe zatekle okrvavljeno telo i mogle samo da konstatuju smrt nesrećnog čoveka.

Policija intenzivno radi na utvrđivanju motiva ubistva Dragana V., a prema prvim nezvaničnim informacijama, veruje se da je u pitanju koristoljublje.

Inače, osumnjičeni Đ. R. tereti se i da je, u januaru, na području Valjeva, izvršio tri razbojništva - na benzinskoj pumpi i u dve apoteke. Protiv njega će biti podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu za ta dela.

I RANIJE BIO NAPADNUT

DRAGANOV komšija ispričao je neposredno nakon zločina da sumnja da ubistvo nije slučajnost, kao i da se nesrećni čovek, nekoliko dana takođe našao na meti razbojnika:

- Dragan se razveo od supruge pre godinu dana, a njihovo dete je živelo s majkom - ispričao je komšija novinarima. - Sina je viđao jednom nedeljno u Centru za socijalni rad, gde je nedavno bio opljačkan. Dragan mi je rekao da su mu nepoznati muškarci suzavac prsnuli u oči i otrgli torbicu u kojoj je nosio novac i dokumenta. To je prijavio policiji, a kasnije je svoja dokumenta pronašao bačena na ulici pored Centra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere