ALEKSIĆA "BRANI" ČAK 436 SVEDOKA: Advokat učitelja glume za "Novosti" tvrdi - Mika jedva čeka da iznese svoju odbranu!

S. J. M.

09. 02. 2021. u 22:00

NIJE tačno da će odbrana predložiti da se u istrazi sasluša 200 svedoka, već je taj broj mnogo veći. Do sada se ponudilo čak 436 svedoka, koji imaju saznanja o tome šta se Aleksiću stavlja na teret i koji hoće da svedoče.

АЛЕКСИЋА БРАНИ ЧАК 436 СВЕДОКА: Адвокат  учитеља глуме за Новости тврди - Мика једва чека да изнесе своју одбрану!

Foto arhiva

Ovo, za "Novosti", kaže Zoran Jakovljević, advokat Miroslava Mike Aleksića, koga je do sada ukupno osam devojaka optužilo za silovanje i seksualno zlostavljanje u njegovoj školi glume "Stvar srca".

Posle Milene Radulović, Ive Ilinčić i četiri učenice koje nisu želele da im se otkriva identitet, u utorak su u Višem tužilaštvu u Beogradu saslušane još dve devojke, koje su naknadno prijavile Aleksića za seksualno zlostavljanje. Kako saznajemo, one su ispričale šta su doživljavale na Aleksićevim časovima.

Nakon njih biće saslušane i tri devojke, koje će imati status svedoka, a koje su se takođe naknadno prijavile policiji, nakon što je objavljeno da je nekadašnjeg učitelja zbog silovanja prijavila Radulovićeva. Tužilaštvo je procenilo da su i one doživljavale neprijatnosti na časovima, ali da to nije bilo te težine da bi bile oštećene.

Aleksića zasada tereti osam devojaka, od kojih je jedna maloletna. On je ranije u tužilaštvu negirao sve optužbe navodeći da nikoga nije napastvovao. Njegov branilac kaže da mu se krše osnovna prava, jer u pritvoru uopšte ne dobija spise iz istrage i ne može da sprema odbranu, pošto ne zna šta je ko od oštećenih rekao i za šta ga optužuje:

- Aleksić jedva čeka da iznese svoju odbranu, samo da mu zdravlje to dozvoli, jer je cele prošle nedelje imao visok nivo šećera.

ZAPISNICI

- Sud odbrani nije dozvolio da Aleksiću u pritvor dostavimo zapisnike i dokaze koje smo dobili iz tužilaštva - kaže Jakovljević. - Obrazloženje sudije za prethodni postupak je da ne zna kako da postupi, jer o tome ništa ne piše u Zakoniku o krivičnom postupku, a predmet se vodi kao tajan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A POSLE ISTORIJSKE KAZNE ZA HRVATSKU: UEFA počela da lovi ustaše!