MIKINO SRCE JE TEMPIRANA BOMBA: Aleksić u teškom zdravstvenom stanju - razmatrali da ga prebace u zatvorsku bolnicu

S. J. M.

28. 01. 2021. u 08:00

SARA Zeljković, koja je uz glumice Milenu Radulović i Ivu Ilinčić, ne skrivajući identitet, odlučila da prijavi vlasnika škole glume Miroslava Miku Aleksića (69) za seksualno zlostavljanje, u četvrtak će dati iskaz u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

МИКИНО СРЦЕ ЈЕ ТЕМПИРАНА БОМБА: Алексић у тешком здравственом стању - разматрали да га пребаце у затворску болницу

Miroslav Mika Aleksić

Pored nje, kroz šta je prošla u studiju "Stvar srca", tužiocu će ispričati još jedna devojka, koja je želela da ostane anonimna.

I dok se u medijima svakodnevno pojavljuju ispovesti oštećenih devojaka, Aleksić u pritvoru Centralnog zatvora, kako saznajemo, priprema svoju odbranu. On tvrdi da silovanja nije bilo i namerava da se odbrani od optužbi.

Kako saznajemo od Aleksićevog bliskog prijatelja, njegovo zdravstveno stanje nije dobro:

- Kako sam čuo, pregledali su ga lekari u pritvoru, jer mu je povišen šećer. On već godinama ima dijabetes i uzima terapiju. Rekli su mu i da mu je srce tempirana bomba. Proteklih godina imao je nekoliko infarkta i ugrađeno mu je četiri ili pet bajpaseva. Koliko znam, ima i stentove na srcu. U pritvoru mu daju lekove. Čak su pominjali i da ga prebace u zatvorsku bolnicu, ali je on to odbio.

Naš sagovornik kaže i da je Aleksiću, kojeg je šest devojaka prijavilo za silovanja i nedozvoljene polne radnje, izvađena prostata pre dve godine.

- Aleksić se lečio od raka prostate, a doktori su na kraju procenili da je neophodna operacija. To je urađeno krajem 2018. godine - kaže njegov prijatelj. - Čujem da je mentalno stabilan i da aktivno učestvuje u pripremi svoje odbrane.

Miroslav Aleksić se sumnjiči za osam silovanja i sedam nedozvoljenih polnih radnji nad šest učenica iz svoje škole glume. Dve, koje su do sada saslušane, svedočile su da ih je silovao kada su bile na završnoj godini i spremale se za upis na Fakultet dramskih umetnosti. Obe su navele da se to zlostavljanje ponavljalo više puta od novembra do juna.

U javnosti se ovih dana polemiše i o informaciji da je Milena Radulović napisala scenario za seriju "Učitelj", koji je inspirisan njenim iskustvom iz Aleksićeve škole glume. Ona je nedavno, navodno, rekla - to je moja istinita životna priča i izaći ću sa njom u javnost.

OD PETKA ISKAZI SVEDOKA

POSLE oštećenih, od petka u tužilštvu počinju i saslušanja svedoka. Zasada nije poznato da li će svedoci biti samo oni koji znaju šta se navodno dešavalo devojkama, koje su prijavile Aleksića ili će izjavu o tome kako se osumnjičeni ponašao na časovima dok su oni pohađali školu glume davati i drugi. Inače, u medijima se pojavila informacija da je dvadesetak devojaka policiji prijavilo Aleksića sa sličnim optužbama, ali MUP za sada ne otkriva tačan broj, jer, kako nam je rečeno, neće o tome davati podatke dok traje istraga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (8)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!