ZATEKAO GA KOD BIVŠE, PA MU ZARIO NOŽ U STOMAK: Nišliji Ivici Mikiću preti 10 godina robije, evo kako se branio pred sudom

J. Ćosin

27. 01. 2021. u 17:25

VIŠE javno tužilaštvo zatražilo je u završnoj reči pred Višim sudom u Nišu da se Nišliji Ivici Mikiću (34) izrekne kazna zatvora od 10 godina i mesec zbog pokušaja ubistva Beograđanina Nenada Mitrovića (38) kojeg je, nakon verbalne svađe, nožem ubo u stomak kada ga je zatekao u stanu bivše devojke.

ЗАТЕКАО ГА КОД БИВШЕ, ПА МУ ЗАРИО НОЖ У СТОМАК: Нишлији Ивици Микићу прети 10 година робије, ево како се бранио пред судом

Foto: J. Ćosin

- Tražimo da se optuženom za ubistvo u pokušaju izrekne kazna zatvora od najmanje 10 godina i jedan mesec jer je višestruki povratnik u izvršenju krivičnog dela, kao i da mu se produži pritvor do pravosnažnosti presude. Takođe, tražimo da se optuženi Mikić obaveže da plati sudske troškove u iznosu od 305.000 dinara – izričit je u završnoj reči bio zamenik VJT Aleksandar Kaličanin.

Odbrana, međutm, smatra da Mikić nije kriv za delo koje mu se stavlja na teret, kao i da nije imao nameru da Mitrovića ubije, već da je u trenutku jake razdraženosti, nakon što je isprovociran, potegao nož.

- Nije postojao umišljaj da liši života oštećenog. On je postupao u stanju jake razdraženosti zbog konstantnog vređanja i omalovažavanja koje je trpeo od oštećenog. Odbrana smatra da se u radnjama optuženog eventualno mogu steći elementi teške telesne povrede za koju predlažemo da ga sud oglasi krivim i osudi po zakonu. Ako sud ostaje na stanovištu da je izvršio pokušaj ubistva, molimo da prilikom izricanja kazne uzme u obzir olakšavajuće okolnosti, prvenstveno iskreno kajanje optuženog i da mu izrekne blažu kaznu – rekala je Sandra Rajković, Mikićev branilac po službenoj dužnosti zatraživši da ne bude osuđen za pokušaj ubistva jer, kako je kazala, nije dokazano da je izvršio ovo krivično delo.

I optuženi Mikić rekao je u završnoj reči da se kaje što za to što je uradio, ali da nije mogao racionalno da razmišlja.

- U trenutku napada na mene nisam mogao racionalno da razmišljam, zbog okolnosti kako se čitav dogđaj odvijao. Žao mi je što je uopšte došlo do svega toga. Svestan sam da sam kriv za teško povređivanje Mitrovića pa molim sud da mi izrekne blažu kaznu – kazao je Mikić.

Objavljivanje presude zakazano je za 5. februar.

Podsetimo, krvave prošle godine oko 15 sati u Ulici Radnih brigada u Nišu. Nenad se tog dana nalazio u stanu, a Ivica je došao iznenada na vrata bivše devojke. Ona mu je otorila, on je uleteo unutra i pokucao na vrata spavaće sobe. Nenad je izašao i započela je verbalna svađa, nakon čega ga je udario dva ili tri puta kada je Ivica iz džepa torbice izvadio nož sa sečivom od pet santimatera. A. P. je stala između njih dvojice. Ivica je počeo da zamahuje nožem i posekao Nenada ispod ramena, a onda mu mahajući tako zadao ubod par santimetara od srca s leve strane grudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)