KRILI SE U "ŠTEK" STANOVIMA: Svi detalji hapšenja Kraljevčana koji su navodno planirali ubistvo Bojovićevog pajtosa

Z. Uskoković/S. Đokić

24. 01. 2021. u 12:10

CRNOGORSKA policija je, pored Lazara Ilića, uhapsila prekjuče i Strahinju Savića, koji se sumnjiče da su u Budvi planirali da ubiju jednu bezbednosno-interesantnu osobu, blisku "škaljarskom klanu".

КРИЛИ СЕ У ШТЕК СТАНОВИМА: Сви детаљи хапшења Краљевчана који су наводно планирали убиство Бојовићевог пајтоса

Foto: Printskrin

Dvojica mladih Kraljevčana, prema nezvaničnim saznanjima, planirala su likvidaciju čoveka koji je blizak prijatelj Luke Bojovića i kreće se na relaciji Crna Gora - Srbija.

Ilić, za kojim je Srbija raspisala poternicu zbog sumnje da je u oktobru prošle godine pucao i smrtno ranio Aleksandra Šarca, i Savić privedeni su juče u Specijalno državno tužilaštvo u Podgorici.

- Ova dvojica su već izvesno vreme boravila u Budvi, krili su se u "štek" stanovima - navodi izvor "Novosti". - Utvrđeno je da su svakodnevno pratili kretanje i navike svoje mete. Čekali su najpogodniji momenat da počine zločin. Prateći komunikacije nekoliko osoba, došlo se prvo do Ilića.

BELIVUK JOŠ U CRNOJ GORI

PREMA nezvaničnim saznanjima, Veljko Belivuk, čija je likvidacija sprečena prekjuče ujutru, a koja je navodno trebalo da se izvede dok bi išao ka aerodromu u Tivtu, još je u Crnoj Gori. On bi trebalo da da izjavu Specijalnom državnom tužilaštvu. Juče je u tužilaštvo sprovedeno pet osoba, koje su navodno bliske "škaljarskom klanu", pod sumnjom da su hteli da ubiju Belivuka, gosta Radoja Zvicera, jednog od navodnih vođa "kavačkog klana". Među uhapšenima su Radovan Stanišić i Mile Jovanović, koji su policiji poznati od ranije.

Specijalci su vrlo brzo locirali i uhapsili ovog Kraljevčanina, koji je koristio falsifikovana dokumenta, a kod sebe je imao kriptovani mobilni telefon sa aplikacijom "skaj", za tajne i šifrovane razgovore.

ISTRAGA Aleksandra Šarca (levo) u TC "Ušće" u Beogradu, navodno, ubio Lazar Ilić (desno), Foto Z. Jovanović/privatna arhiva

- Bezbednjaci i policija uspeli su da otvore i našli su više nego zanimljive stvari - kaže naš izvor. - Suočen sa ovim dokazima, Ilić je navodno odlučio da sve ispriča, a odao je i ljude koje je memorisao pod određenim šiframa i nadimcima.

Tako je policija došla i do "štek" stana gde se krio Savić i uhapsila ga. Pored toga, pronađeno je i oružje iz kog je navodno trebalo da se puca na metu.

U ovom trenutku se ispituje uloga Savića i u likvidaciji Šarca u Beogradu, odnosno da li je bio deo logistike i saučesnik koji je Ilića dovezao i odvezao posle zločina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna