PRVO SASLUŠANJE PO TREĆOJ OPTUŽNICI: Počinje novi proces u suđenju za ubistvo Olivera Ivanovića

D.Z.

22. 01. 2021. u 17:28

VALjON Kurtaj, sudija Sudija Specijalnog suda u Prištini zakazao je prvo saslušanje u novom postupku u slučaju ubistva Olivera Ivanovića za peti februar. Prema rečima advokata Predraga Miljkovića, branioca Nedeljka Spasojevića, pretres po novoj trećoj optužnici zakazan je u 9,30 sati.

ПРВО САСЛУШАЊЕ ПО ТРЕЋОЈ ОПТУЖНИЦИ: Почиње нови процес у суђењу за убиство Оливера Ивановића

Foto: Tanjug

- Sud je prihvatio naš zahtev da zakaže pretres po hitnom postupku a na ovom ročištu u ponovljenom suđenju za ubistvo Olivera Ivanovića okrivljeni će se izjasniti o krivici - rekao je Miljković za naš list dok advokatica Jovana Filipović, branioc Silvane Arsović, nedadašnje sekretarice Olivera Ivanovića ističe da se treća, dopunjena optužnica, gotovo uopšte ne razlikuje od prethodnih i da je, kao i prve dve, podignuta bez pravnog utemeljenja i potrebnih dokaza.

Prema novoj optužnici, većina osumnjičenih optužena je za krivično delo teško ubistvo, zloupotrebu službenog položaja i otkrivanje službene tajne a navodi se organizovanje kriminalne grupe.

Prema navodima u njoj, za ubistvo su optuženi Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović i Rade Basara.

Žarko Jovanović je optužen za zloupotrebu službenog položaja, a Dragiša Marković za otkrivanje službene tajne.

Inače, prva optužnica u slučaju ubistva Olivera Ivanovića podignuta je u decembru 2018. godine a lider GI SDP, Oliver Ivanović, ubijen je 16. januara 2018. godine, sa više hitaca u leđa ispred prostorija svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZA BOLJE SUTRA: Svetski dan obrazovanja o zaštiti životne sredine