MUP: Postoje dokazi, Vučić i njegova porodica nelegalno prisluškivani

Novosti online

20. 01. 2021. u 14:07

МУП: Постоје докази, Вучић и његова породица нелегално прислушкивани

Foto: D. Milovanović

PO nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova, koja je obrazovana rešenjem ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, do sada je saslušala veliki broj lica i prikupila dokaze koji ukazuju da su predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i članovi njegove porodice nelegalno prisluškivani.

U skladu sa članom 27 stav 2 Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije saopštavamo da su obaveštenja primljena od lica za koje se osnovano sumnja da su povezani sa slučajem prisluškivanja predsednika Vučića i članova njegove porodice dostavljena na dalju nadležnost Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova nastavlja rad po zahtevu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je izjavio da je o dosadašnjim rezultatima predistražnog postupka detaljno upoznao predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (48)

Nikola

20.01.2021. 15:11

Svi koji su ucestvovali u prisluskivanju predsednika treba da budu najstrozije kaznjeni jer je to narusavanje ljudskih prava i privatnosti! Verujem da ce policija sto pre pronaci krivca!

Miki Zg

20.01.2021. 17:33

Imamo policiju ,tužilaštvo ,sud i kraj priče .Kako se može god.i pol prisluškivati prvoga čovjeka države ,tko je to radio ,radio je za strane službe ,a u Srbiji to su CIA ,SOA ,BND ,ima ih oko 40 .

Deny

20.01.2021. 18:10

Jadno je i strasno ko se usudio da prisluškuje jednu porodicu... ovo je za svaku osudu ko se usudio na tako nešto... valjda će tužilaštvo uskoro pronaći krivca...

Sidko

20.01.2021. 19:29

Na stranu da li sam ili nisam za Vucica. Ali ovo nije trebalo objavljivati. Samo je trebalo "resiti". Ovo su ozbiljne stvari kad neko sebi dozvoli da prisluskuje piliticara visokog ranga

Stanko

20.01.2021. 20:00

Srpski bezbednjaci treba da odgovaraju i ukoliko ne spreče da srpski predsednik bude prisluškivan a pogotovo treba da odgovaraju ukoliko su deo ekipe koja prisluškuje Vučića.

Ivana

20.01.2021. 20:26

MUP sve one koji su pretili i prisluškivali predsednika Vučića moraju da budu kažnjen,moraju da odgovaraju za pretnje predsednika.Srbija mora da zaštiti svog predsednika.

Dragan

21.01.2021. 02:19

Osobe koje su to radile su manje važne od onog ili onih koji su to naredile. Uvek su naredbodavci bitni, ne operativci. Oni su puki izvršitelji.

disident Dimitrijevic Boris

21.01.2021. 05:15

da se formira dravna komisija da ispita i sadrzinu razgovora i osnove za nadzor nad komunikacijom . Mada licno mislim da predsedniku ne treba nadzirati komunikaciju da bi mogao da bude van svake kontrole ,kako ustavne tako i zakonske