HOROR PRIČE IZ MIKINE ŠKOLE GLUME: Potresne reči poznatih učenika Miroslava Aleksića - Deci se ne veruje...

Novosti online

18. 01. 2021. u 14:59

POSLE javnog istupa pet devojaka na čelu sa renomiranom mladom glumicom Milenom Radulović, koja je ispričala da ju je, kad je imala 17 godina, silovao čuveni nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić (68), oglasili su se mnogi bivši učenici ove škole sa svojim iskustvima u Mikinoj (m)učionici.

ХОРОР ПРИЧЕ ИЗ МИКИНЕ ШКОЛЕ ГЛУМЕ: Потресне речи познатих ученика Мирослава Алексића - Деци се не верује...

Foto: Printscreen

Rediteljka Maja Maletković je objavila da se u Mikinoj školi glume suočavala sa neprijatnim intimnim pitanjima, na koje je, kao i ostale devojčice iz grupe, morala da daje iskrene odgovore svom tadašnjem učitelju.

- Pitanja poput "da li se j****a" i "kako najviše volimo da se j****o" nisu bila retkost. Dok kao dete proživljavaš takve stvari, da bi preživeo nemaš izbora nego da potisneš ili normalizuješ to što ti se dešava, jer on je sebe u sistemu u kojem smo bili postavio kao dogmu. Dalje, ne samo devojkama, već svima, normalizovao je autoritativno-zlostavljačku ulogu "vođe", normalizovao indoktrinacioni, psihološko-emotivno-zlostavljački modus komunikacije kao jedini validan tokom časova (slanje na umivanje ako kažeš nešto s čime se ne skaže, ili ne uradiš zadatak npr). Želela bih da se osvrnem na komentare tipa "sad su našle da progovore" i "šta su do sad čekale". Prvo, nažalost, zle i nezakonite radnje tog čoveka su trajale i pre, a i posle slučaja o kojem je Milena hrabro progovorila. Drugo, kada si dete u takvoj situaciji, da bi preživeo, potisneš to u sebi, jer je bol preveliki. Finalno, prepametne devojke i žene koje su kroz nasilje i silovanja prolazile nisu same i vrlo pametno i taktički su kroz vreme pripremale slučaj da bi jednom za svagda stale na put tom psihopati - navela je Maja Maletković.

Bane Jevtić/Foto: Printscreen

Glumac Bane Jevtić je priznao da je bio nesrećan zbog strogih pravila u grupi Mike Aleksića, ali da nije smeo da kaže roditeljima.

- Ukratko, moja podrška Mileni. Ja sam bio kod Mike u grupi i nisam mojima prvo smeo, a onda hteo da kažem koja su tamo pravila i koliko sam nesrećan. Deci se ne veruje. Roditelji u velikom broju ne poznaju svoju decu. Plus to su frigilne godine kad misliš da tako mora. Ko je kod kuće dobro prošao kad ocrni učitelja? Niko! Naročito kad je učitelj najpoznatiji u gradu. Ja sam pobegao odande zahvaljujući samo mojoj prpošnosti koju sam uzgajao, ali ne smem da zamislim koliko je tokom decenija izmučene dece odande otišlo - ispričao je Bane Jevtić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

JUBILEJ PROGRAMA „ZAJEDNICI ZAJEDNO“: NIS obeležava 15 godina podrške lokalnim zajednicama