ŠEST GODINA ZA "RAKIJU I PESMU": Osnovni sud u Prištini izrekao presudu Nenadu Arsiću iz Čaglavice

D.Z.

24. 12. 2020. u 15:35

PRED Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini danas je osuđen Nenad Arsić iz Čaglavice na šest godina zatvora zbog navodnog krivičnog dela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

ШЕСТ ГОДИНА ЗА РАКИЈУ И ПЕСМУ: Основни суд у Приштини изрекао пресуду Ненаду Арсићу из Чаглавице

Vlada u Prištini / Foto Tanjug

I dok pomenutu presudu ističe sramnom, njegov advokat Dejan Vasić objašnjava da  obrazloženje presude nije valjano ni pročitano.

- Sudsko veće prilikom izricanja presude nije našlo za shodno čakni da kaže ni da objasni zbog čega je izrečena presuda. Jer dokazi koji su sprovedeni u toku postupka  više su nego jasni da navodno oštećena lica nisu govorila istinu. Zbog ovakve sramne presude da sam član sudskog veća u ovom predmetu bila bi me sramota i kao čovekai kao pravnika - istakao je advokat Vasić najavljujući nastavak postupka pred Apelacionim sudom za koji se nada da će razumnije i argumentovanije razmotriti ovajslučaj.

Inače, prema Vasićevim rečima Nenad Arsić koji je uhapšen na administrativnom prelazu Merdare  prošle godine od kada se nalazi u pritvoru. On se tereti da je navodno nečovečno postupao prema braći Jakupu i Skenderu Šalji, inače susedima iz Čaglavice, tako što ih je prema navodima optužnice, tokom 1999. godine u prištinskom naselju Emšir, navodno tukao, maltretirao i silom navodio da piju rakiju i pevaju pesmu “Srbijo mila mati”.

Međutim, upućeni u slučaj Nenada Arsića ističu da je suštinski problem zbog kojeg su ga braća prijavila zato što nije želeo da im proda deo imanja u Čaglavici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere