ODREĐEN PRIVREMENI PRITVOR: Sudija saslušao Darka Eleza

N. B.

22. 12. 2020. u 12:15

SUDIJA za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu je u postupku pružanja međunarodne pravne pomoći po zahtevu Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine od 16.12.2020. godine i po međunarodnoj poternici Interpola Sarajevo za privremeno pritvaranje Darka Eleza, pre podnošenja originalne dokumentacije države molilje, saslušao osumnjičenog i doneo rešenje kojim se prema Elezu određuje privremeni pritvor koji može trajati 18 dana usled postojanja okolnosti koje ukazuju da će se lice čije se izručenje zahteva sakriti ili pobeći u cilju ometanja postupka odlučivanja po zamolnici ili sprovođenja izručenja.

ОДРЕЂЕН ПРИВРЕМЕНИ ПРИТВОР: Судија саслушао Дарка Елеза

Foto: MUP

Privremeni pritvor će se ukinuti ako molba za izručenje i dokumentacija navedena u članu 4 Ugovora između Republike Srbije i Bosne i Hercegovine o izručenju ne bude dostavljena u roku od 18 dana od dana pritvaranja. Pritvor se, na obrazloženi zahtev države molilje, može produžiti ali ni u kom slučaju ne može preći 40 dana od dana pritvaranja.

Naime, molbom Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine traži se izručenje Darka Eleza radi vođenja krivičnog postupka i suđenja pred sudom Bosne i Hercegovine zbog krivičnog dela organizovanog kriminala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)