DVOJE POGINULO, ŠEST POVREĐENIH Za požar na Adi Huji optuženi troje zaposlenih u "Fabrici hartije Beograd" i jedan vatrogasac

E.H.

26. 10. 2020. u 15:51

PRVO osnovno tužilastvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv tri zaposlena u pogonu "Energetika" u krugu preduzeća "Fabrike hartija Beograd" na Adi Huji i jednog vatrogasca zbog nestručnog i neadekvatnog postupanja u gašenju požara, u kom su, u julu 2017. godine, poginule dve , a šest osoba zadobilo telesne povrede.

ДВОЈЕ ПОГИНУЛО, ШЕСТ ПОВРЕЂЕНИХ За пожар на Ади Хуји оптужени троје запослених у Фабрици хартије Београд и један ватрогасац

Foto: N. Skenderija

Optužnim predlogom obuhvaćeni su D.P, šef pogona u "Energetici", M.B., kotlovođa, njegov prvi pomoćnik S.I., kao i M.K., dežurni vatrogasac. Svi oni terete se za teško delo protiv opšte sigurnosti, a tužilaštvo je predložilo da im sud izrekne kazne ne manje od godinu dana zatvora.

U optužnom predlogu, navodi se da su osumnjičeni 19. jula 2017., između 6.15 i 7.02 časova, nestručnim i neadekvatnim postupanjem u procesu gašenja požara i neblagovremenim pozivom vatrogasne jedinice, izazvali opasnost za život i telo ljudi.

U požaru su stradali pripadnici Udruženja za vanredne situacije "Beograd", VSJ Zvezdara M.R. i radnik obezbedenja firme "Avala star d.o.o." M.J, dok su telesne povrede zadobili radnik u fabrici S.J. i vatrogasci D.Z, Z.D, S.S, M.Lj. i R.V.

Požar je, kako se navodi, izbio usled samozapaljenja ugljene prašine nataložene na metalnoj kanalici sa električnim provodnicima u bunkeru za ugalj kotlarnice pogona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024