ŽENU I MUŽA UBILA NEBRIGA: Istraga o smrti Danice (83) i Jovana (80) Petrovića čija su tela pronađena u stanu na Voždovcu

S. B. M.

12. 10. 2020. u 20:11

BEŽIVOTNA tela supružnika Jovana (80) i Danice (83) Petrović, pronađena su u ponedeljak u njihovom stanu u beogradskom naselju Voždovac. Dece nisu imali, kao ni pomoć u kući, a komšije iz višespratnice u Ulici Jove Ilića ih nisu videle skoro dve nedelje.

ЖЕНУ И МУЖА УБИЛА НЕБРИГА: Истрага о смрти Данице (83) и Јована (80) Петровића чија су тела пронађена у стану на Вождовцу

Dvoje penzionera živeli su u stanu u suterenu / Foto M. Anđela

Kako saznajemo, na telima koja su odneta iz stana nešto pre podneva, nije bilo tragova nasilja.

Pretpostavka je da je Jovanu, koji je imao srčanih problema pozlilo, i da je preminuo, a da je Danica zatim umrla od gladi i nebrige. Ona je, kako komšije tvrde, bila dementna. Nije nigde izlazila, a Jovan se brinuo o njoj. Kako su supružnici tačno umrli, i koliko su tako dugo ležali u stanu, pokazaće istraga, odnosno autopsija.

- Pre dve nedelje srela sam Jovana na pijaci i pitala ga kako je Dana. Rekao mi je: "Nije dobro, Ljubice, nije dobro" - priča komšinica iz drugog ulaza, koja ih je godinama poznavala. - Dana je bila dementna, a imala je problem sa kukovima. Godinama ju je izvodio u šetnju, prvo pod ruku, a onda sa štapom. U poslednje vreme iz kuće nije izlazila. On se brinio o njoj, išao u nabavku. Nikad bolje ljude nisam upoznala, privrženije.

Njihova poznanica kaže da su u ovom stanu živeli otkad su se vratili iz Francuske, gde je on radio kao šnajder, a da su rodom iz Šapca. Dece nisu imali, a ni gerontodomaćicu koja bi im pomagala u kući i olakšala starost. Imali su i rođake koji su povremeno dolazili.

OSTALI SAMI

IAKO višespratnica vrvi od života, porodica sa decom, komšije nisu ni primetile da Jovana Petrovića nema u šetnji, niti u prodavnici. U stan u suterenu, retko ko da je zalazio, čini se. Nisu imali nikog da im pomogne. Kao da su ih zaboravili i rođaci i prijatelji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

KAKO POBEDITI HEROIN: Priče iz hronike - Gost Novosti izlečenini zavisnik od droga Nebojša Jovanović (VIDEO)