ADVOKAT: Gucati i Haradinaj nisu krivi za curenje dokumenata

Tanjug

27. 09. 2020. u 20:47 >> 20:48

АДВОКАТ: Гуцати и Харадинај нису криви за цурење докумената

Foto: Printskrin

ADVOKAT organizacije ratnih veterana tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Tom Gaši izjavio je danas da predsednik i zamenik predsednika te organizacije, Hisni Gucati i Nasim Haradinaj, nisu krivi za curenje dokumenata Specijalnog suda u Hagu.

Gaši je naveo da je “krivica” Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja u tome "što su pokazali saradnju srpskog tužilaštva sa Specijalnim sudom" u, kako tvrdi, "fabrikovanju dokaza protiv OVK", prenelo je Kosovo onlajn.

“Ovo hapšenje je stopostotno povezano sa politikom. Tako smo videli kako snage Specijalnog suda u Hagu hapse Nasima Haradinaja i Hisnija Gucatija, ali ne i nekog od svojih. Zbog čega su krivi Nasim i Hisni što su njima dokumenti procurili iz Haga, udaljenog oko 2.500 km od sedišta organizacije ratnih veterana OVK", upitao je Gaši u objavi na Fejsbuku.

Tužilac Specijalnog suda u Hagu Džek Smit saopštio je ranije da će krivično goniti osobe koje otkriju identitet potencijalnih svedoka ili u tome pomognu.

Smit je, povodom tvrdnji predstavnika ogranizacije ratnih veterana tzv OVK da su im nepoznate osobe dostavile mnoga dokumenta Suda u Hagu, istakao da se to udruženje više puta upustilo u aktivnosti koje su, kako je naveo, "usmerene na miniranje dolične primene pravde".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)