UBIO JE JER VIŠE NIJE HTELA DA BUDE SA NJIM: Ispovest brata i snaje Jasmine koja je ubijena u Bariču

J. D. Lj.

26. 09. 2020. u 09:10

RADOVAN Raša Ranisavljević (58) iz Svileuve, kod Koceljeve, koji je osumnjičen da je u četvrtak ubio Jasminu Puretić (46) u kući u Bariču, trebalo je sinoć da bude saslušan u Višem tužilaštvu u Beogradu.

УБИО ЈЕ ЈЕР ВИШЕ НИЈЕ ХТЕЛА ДА  БУДЕ СА ЊИМ: Исповест брата и снаје Јасмине која је убијена у Баричу

Foto privatan arhiva

Još nema potvrde da li je za njega zatražen pritvor do 30 dana.

Jasminini najbliži i juče su bili u šoku zbog svega što ih je zadesilo. Vele da ih je Ranisavljević, inače dugogodišnji načelnik Odeljenja za opštu upravu u Koceljevi, zavio u crno. On je sa više uboda nožem usmrtio Jasminu, sa kojom je nekoliko meseci bio u emotivnoj vezi. Potom je prikrio tragove zločina i odvezao se do Šapca, gde je pokušao da se ubije skokom sa tamošnjeg mosta. U tome ga je sprečila policija, kojoj je priznao zločin, nakon čega je uhapšen.

- Jasmina je odranije poznavala Radovana, ali ga je bolje upoznala pre nešto više od godinu dana - kažu, za "Novosti", Jasminin rođeni brat Petar i snaja Biljana Puretić. - Njemu je žena bila u bolnici. Lečila se u Kliničkom centru Srbije, gde je Jasmina radila kao kuvarica. Radovan ju je tada, kao zemljakinju, zamolio da mu ostavi svoj broj telefona, kako bi mogao da je pozove ukoliko mu nešto zatreba vezano za suprugu, ili za njega, jer je i on sam, kako joj je rekao, narušenog zdravlja. Ona mu je izašla u susret, jer je stvarno htela svakom da pomogne.

KOLEGE IZ KOCELjEVE GA HVALE

I DOK je Jasminina porodica ogorčena na Ranisavljevića, njegove kolege o njemu pričaju da je bio požrtvovan na radnom mestu, ali i priznaju da je "mnogo voleo žene". Naglašavaju,ipak, da nijednu nije primoravao na bilo šta što nisu želele i same.

Navodno je bio pred brakorazvodnom parnicom, pričalo se da je i u njegovoj kući bilo drame. Navodno je čak isterao i ženu iz kuće, jer je rešio da oženi Jasminu, a zatim i da je otišao iz rodne Svileuve i iznajmio stan u Šapcu...

Radovanu se, izgleda, dopala zemljakinjina ljubaznost i predusretljivost, ali i ona sama.

- Malo-pomalo, Radovan je počeo češće da zivka Jasminu telefonom, navodno, da bi se raspitao za ženino zdravlje - priča snaha Biljana. - A onda je, kako ga već bije glas da to ume, počeo najpre da joj šalje poruke, a zatim i da joj se udvara. Pravio se fin, kulturan, pokušavajući da je osvoji, iz dana u dan.

OSUMNjIČEN Radovan Ranisavljević, Foto privatan arhiva

Jasmina je 28 godina bila u braku, ali rođacima je govorila da poslednjih pet nije imala nikakav kontakt sa suprugom. Sin (27) i ćerka (17) su živela sa ocem, pa je Ranisavljević na kraju nekako uspeo da je osvoji tako samu i ranjivu, posle neuspelog braka.

- Govorili smo joj da on nije za nju, da je psihopata, da opseda mnoge žene iz ovog kraja, jer je na važnom mestu u opštini - pričaju Jasminini najbliži. - Međutim, nije nas poslušala. Bar ne odmah, sve dok i sama, pre otprilike pola godine, nije shvatila o kakvom je čoveku reč. Kada je posle nekog vremena malo bolje upoznala, njegove dobre i mnogo više loših osobina, kao i patološku zaljubljenost i ljubomoru, rešila je da prekine njihovu vezu. Tada je želela da prestane da se viđa sa njim, ali je on nije ostavljao na miru.

SAHRANA POSLE OBDUKCIJE

PETAR i Biljana Puretić, koji žive u Koceljevi, kažu da još ne znaju tačan datum i vreme sahrane.

- To ćemo znati po završetku obdukcije - kaže snaja.

- U svakom slučaju, naša Jasmina, biće sahranjena u selu Svileuva, odakle je poreklom i koju je neizmerno volela.

Dok je Jasmina, početkom godine, nekoliko meseci bila na radu u Nemačkoj, Radovan je, kažu Jasminini najbliži, nasrtao i na jednu Biljaninu koleginicu. Sve su joj to ispričali i tada je definitivno odlučila da se više ne viđa sa njim.

- Posle te njene odluke, Radovan je počeo bukvalno da je proganja, prati, dosađuje... - tvrde njeni najbliži. - Nije mogao da se pomiri sa činjenicom da ga Jasmina više ne želi. Blokirala mu je pozive, nije više želela da se viđa sa njim, ali on je nije ostavljao na miru, niti je odustajao. Govorio joj je čak da ona ne može toliko da ga blokira koliko on novih brojeva telefona može da kupi i da je sa njih zove. Nedavno je naša ćerka provela dan sa Jasminom, a onda nam je uveče rekla: "Mama, ja mislim da neki čovek uhodi i prati našu Jasminu!". Kada nam je pokazala njegovu sliku, shvatili smo da je reč o Radovanu.

Kobne večeri u Bariču Jasmina verovatno nije htela da pusti Ranisavljevića u kuću, a onda se on popeo na merdevine, razbio prozor, ušao unutra i mučki je ubio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)