PRETUKAO MALOLETNIKA (16) KOJI MU JE VREĐAO ĆERKU (10): Evo koliku je kaznu dobio otac iz Velikog Gradišta

D. N.

22. 09. 2020. u 11:13

ПРЕТУКАО МАЛОЛЕТНИКА (16) КОЈИ МУ ЈЕ ВРЕЂАО ЋЕРКУ (10): Ево колику је казну добио отац из Великог Градишта

Foto: Depositphotos

A.Đ. (39) iz Velikog Gradišta pravosnažno je osuđen pred Osnovnim sudom na osam meseci kućnog zatvora, zbog nasilničkog ponašanja prema maloletnom D.M. (16).

Njemu je izrečena i mera zabrane prilaska maloletniku na manje od sto metara u narednih godinu dana. Ova presuda doneta je na osnovu sporazuma o priznanju krivice, koju je osumnjičeni sklopio sa osnovnim javnim tužiocem.

Sud u Velikom Gradištu/Foto: D,. Novković

Krivično delo za koje je osuđen, osumnjičeni je počinio 18. septembra ove godine, u gradskom parku u Velikom Gradištu. On se tada verbalno sukobio sa maloletnim D.M, a onda počeo i da ga šamara. Pošto ima oko 120 kilograma, a maloletnik je dosta sitniji od njega, šamarima ga je tri puta oborio na zemlju.

Dok je ležao, on ga je i nekoliko puta šutnuo nogom. To su videli prolaznici i pozvali policiju, koja je napadača ubrzo uhapsila i odredila zadržavanje od 48 sati. Prilikom saslušanja kod tužioca, osumnjičeni je ispričao da je maloletnik veoma problematičnog ponašanja, da već dugo progoni, vređa i maltretira njegovu desetogodišnju ćerku.

On je to prijavljivao u nekoliko nadležnih službi, ali one nisu ništa preduzele. Pošto je devojčica bila u neprekidnom strahu, on je sa maloletnikom dogovorio susret u parku, kako bi ga ubedio da prekine sa maltretiranjem. Međutim, ovaj je tada krenuo da vređa i psuje i njega i njegovu ćerku, pa je osumnjičeni izgubio kontrolu i fizički ga napao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Biljana

22.09.2020. 12:48

Prijavljivao, niko nije prstom mrdnuo. Onda on mrdnuo pesnicom. I nogama. Neka si, ja bih gore nego ti. Kad moramo potpuno sami da stitimo svoju decu, kao u prvobitnoj ljudskoj zajednici. Sto onda (i kome!) placamo porez? A?

buki

22.09.2020. 13:19

Znači, maloletnik može da ga tuži za šamare i da nastavi sa vređanjem devojčice, a on sve to treba da gleda iz kućnog pritvora. Ne vidim u presudi da je maloletniku zabranjen prilaz devojčici, a pojačan nadzor onih koji su ga i do sada nadzirali je samo dokaz da papir sve trpi. Sa ovakvim zakonom prema maloletnicima, smeši nam se američka stvarnost, gde su ubistva svakodnevnica, jer im je u periodu kada je moguće uticati na njihovu psihu sve dozvoljeno. Kada postanu punoletni, kasno je za vaspitanje.