HTELI DA GA VODE U POLICIJU: Suđenje petorici optuženih za pokušaj otmice Gorana Cvijetića

Lj. P.

22. 09. 2020. u 09:40

SUĐENjE petorici optuženih za pokušaj otmice Gorana Cvijetića (43) iz Budisave, pre tri godine, u Višem sudu u Novom Sadu, juče je ponovo započeto zbog promene sudskog veća.

ХТЕЛИ ДА ГА ВОДЕ У ПОЛИЦИЈУ: Суђење петорици оптужених за покушај отмице Горана Цвијетића

Foto D. Dozet

Petorica optuženih - Goran Kovačević, Dalibor Bogdanović, Vladica Rakić, Nenad Stević i Božidar Bosnić su izjavili da se ne osećaju krivima za delo koje im se stavlja na teret.

Prvi put od početka suđenja, iznoseći svoju odbranu pred sudskim većem, kojim predsedava sudija Srđan Savić, Stević je o onome što se dogodilo 22. maja 2017. godine, kazao da je njihova namera bila da Cvijetića, koga dotad nije poznavao, odvedu u policiju da inspektorima da izjavu o ubistvu Teodore Kaćanski, Stevićeve nevenčane supruge i pucnjave na Nika Uskokovića, koji su se dogodili u januaru 2017. kod jedne novosadske osnovne škole.

- Na snimcima sa nadzornih kamera, po mom mišljenju, vidi se ista osoba u slučaju kada je ubijena Teodora i kada je pucano kod škole - izjavio je Stević, objašnjavajući da ga je Kovačević telefonom obavestio da je u blizini njegove zgrade maskirana osoba koja se videla na pomenutim snimcima. - Obavestio sam inspektora sa kojim sam stalno bio na vezi. Kovačević i Bogdanović su me obavestili da su ga uhvatili.

POBELEO KAD JE SPOMENUO "BOBICU"

BOSNIćA je, kako je juče ispričao, Stević telefonom obavestio da vijaju plaćenog ubicu, koji je ubio Teodoru Kaćanski "Bobicu", i pucao na Nika Uskokovića.

- Stević mi je opisao da je taj čovek viđen kod Kovačevićeve zgrade, da ima crvenu majicu, crni kačket i plave farmerke, da je verovatno naoružan i da mu ne prilazim - izjavio je Bosnić. - Sećam se da, kada je Cvijetić u kolima pomenuo "Bobicu", Stević bukvalno pobeleo.

Vozeći se sa Cvijetićem u kolima, sa, kako je rekao, namerom da ga predaju policiji, Stevića je iznenadilo kada mu je Cvijetić, koga dotad nikada nije video i nije poznavao, rekao da ga ne vode u policiju i da će reći sve za "Bobicu", kako su Teodoru zvali samo njoj najbliskiji ljudi.

- Hteo sam da čujem šta ima da kaže, pa da ga posle predamo policiji - ispričao je Stević.

- Nisam mu pretio, niti uputio ijednu ružnu reč. Kada smo izašli iz tunela kod Mosta slobode, videli smo policiju i rekao sam im da u kolima imamo ubicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)