SASLUŠANA BRAĆA OSUMNJIČENA ZA ZLOČIN NA BANJICI: Evo kako su se branili kod tužioca

Z.Uskoković

07. 09. 2020. u 18:30

TROJICA braće Rakočević, Uroš (24), Petar (34) i Radovan (37), koji se dovode u vezu sa pucnjavom, u kojoj je u subotu na Banjici ubijen jedva punoletni Filip Lepojević, branili su se danas na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu - ćutanjem.

САСЛУШАНА БРАЋА ОСУМЊИЧЕНА ЗА ЗЛОЧИН НА БАЊИЦИ: Ево како су се бранили код тужиоца

Foto I. Marinković

Petar se sumnjiči za teško ubistvo Filipa, Uroš za pokušaj teškog ubistva Alekse Đ. (21), dok se Radomir tereti za pomaganje u oba ova krivična dela. Takođe Petar i Uroš se terete za neovlašćeno nošenje oružja. Kod njih su prilikom hapšenja pronađena dva pištolja. Kako saznajemo, oni nisu želeli da iznose odbranu, a tužalaštvo je zatražilo da im se odredi pritvor da ne bi pobegli, da ne bi uticali na svedoke, da ne bi ponovili krivično delo i zbog uznemiravanja javnosti.

Policija, ali i tužilaštvo tek treba da raspetljaju šta se sve dešavalo danima, ali i nedeljama pre zločina. Navodno, suprotstavile su se dve ekipe, a u tom "ratu" glavu je izgubio Lepojević. O samom sukobu između braće Rakočević i suprotstavljene strane, koju navodno predvodi Luka R. u pismu redakcijama i javnosti progovorio je Ranko Rakočević, otac Uroša, Petra i Radovana.

Krajem avgusta u sukobu u jednom lokalu na Banjici Uroš i Petar Rakočević su izbodeni noževima. Za ovaj događaj njihov otac, u pismu javnosti, optužio je Luku R. Posle nekoliko dana izašli su iz bolnice, ali su svakodnevno morali na previjanje. Tako je bilo i u subotu, a do ambulante ih je povezao njihov najstariji brat Radovan.

- Po povratku kući, na Banjici, tražeći parking kod zgrade u kojoj stanuju, iznenada su ih napale naoružane osobe, usled čega je došlo do kontakta koji se, nažalost, završio kobno po napadače - naveo je Ranko Rakočević. - Strahujući od novog napada, moji sinovi su se udaljili sa lica mesta i obavestili policiju o događaju, kao i o lokaciji na kojoj se nalaze gde je policija odmah i došla. Tako su i privedeni.

KO GA JE VIDEO DA DILUJE?


REDAKCIJI "Novosti" danas se javila rođaka ubijenog Filipa Lepojevića, ogorčena zbog tvrdnji komšija da je ovaj mladić dilovao narkotike:
- Najlakše je tako optuživati, krijući se iza reči komšije. Ko ga je to od njih video da se drogira i da diluje drogu? Nek imenom i prezimenom stanu iza takvih tvrdnji.

Prema rečima najstarijeg Rakočevića, ekipa okupljena oko Luke P., dok su mu sinovi bili u bolnici, o čemu je obavestio i policiju, nastavila je da teroriše njihove prijatelje tražeći da im kažu gde žive braća.

Tokom noći između subote i nedelje nastavljen je krvavi sukob, pa su na cvećaru i piljaru, u vlasništvu porodice Rakočević, bačeni Molotovljevi kokteli. Pričinjena je znatna materijalna šteta, ali povređenih, srećom, nije bilo.

Prema nezvaničnim saznanjima, uhapšena braća odranije su poznata beogradskoj policiji, dok je ranjeni Aleksa privođen zbog neovlašćene proizvodnje i rasturanja narkotika, ometanja službenog lica, nasilničkog ponašanja...


Kobnog popodneva, prema prvim rezultatima istrage, Lepojević je sedeo na zadnjem sedištu automobila, kojim je upravljao Aleksa, dok je identitet treće osobe, koja je bila sa njima u kolima, još nepoznat. Oni su na parkingu, po svemu sudeći, čekali braću Rakočević.
U trenutku kada su se Rakočevići pojavili, mladići su izašli iz automobila i počeli da se svađaju sa njima, a potom i tuku. Sledećeg momenta, jedan od braće izvukao je pištolj i zapucao. Lepojević je pogođen u glavu, pao je pored automobila i izdahnuo. Njegov drug Aleksa pogođen je u butinu i prevezen na VMA, gde mu je ukazana pomoć.

Zapratite „Novosti sport“ na Fejsbuku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!